Alkoholiskie dzērieni
2019. gada 21. augustā, 15:14

Ogu liķieris

Ziemā vai vēlā rudenī, šāds liķieris sildīs ne tikai ar grādiem, bet vasaras aromātu. Pagatavošana ir pavisam vienkārša, nepieciešama vien pacietība.

Pagatavošana

1

Ogas saspaidi, liec lielā stikla burkā un aplej ar degvīnu. Cieši aizvāko un noliec siltumā uz 3–4 nedēļām.

2

No cukura un ūdens izvāri sīrupu, vārot noteikti nosmel tam putas. Sīrupu pievieno ogām stikla traukā un noturi vēl kādas 2 nedēļas.

3

Ieteicams trauku ik pa laikam viegli sakratīt. Tad liķieri filtrē un lej skaistās pudelēs.

4

Variants: izvāri sīrupu, kurā liec iekšā ogas un vāri uz lēnas uguns apmēram stundu. Atdzesētu sīrupu izkās, pievieno degvīnu un noliec uz kādu nedēļu vai ilgāk, kamēr pilnībā pazūd spirta aromāts.