Bārs "Madride" pēc īpašnieku traģiskās nāves atdzims citā veidolā. Meita Elīna ir spara pilna darboties tālāk
Ģimenes biznesa mantiniece Elīna atklāj, ka viņas vadībā formāts restorānam paliks vairāk vai mazāk nemainīgs, taču nosaukums būšot cits.
112
2017. gada 8. februāris, 06:45

Bārs "Madride" pēc īpašnieku traģiskās nāves atdzims citā veidolā. Meita Elīna ir spara pilna darboties tālāk

Jauns.lv

Pirms kāda laika Latviju pāršalca satraucošs notikums kādā Vīlandes ielas namā. Dzīvoklī, miruši vardarbīgā nāvē, tika atrasti Rīgas domes darbiniece Anda Putniņa un viņas dzīvesbiedru Hasinto Aires Fernandezu, kurš pilsētā saimniekojis nu jau pamestajā bārā “Madride”. Saistībā ar notikušo ir arī kāda laba ziņa – Andas meita Elīna ir apņēmusies turpināt ģimenes biznesu.

Aptuveni pirms trīs mēnešiem policija norādīja, ka notikušais tomēr izskatās pēc sadzīviska rakstura strīda, kas beidzies pagalam traģiski – sieviete tikusi nogalināta, bet vīrietis pēc tam nogalināja pats sevi. Uz abu ķermeņiem atrastas grieztas brūces. LNT raidījums “Degpunktā” arī norādīja, ka neesot zināms, vai iepriekš pāra dzīvoklī viesojusies policija, lai izšķirtu strīdus, taču no kaimiņiem saņemtas liecības, ka konflikti bijusi ikdienišķa sastāvdaļa abu kopdzīvē.

Reaģējot uz Andas un viņas dzīvesbiedra nāvi, portālā Facebook abu profilos tika ierakstītas neskaitāmas līdzjūtības un daudzi joprojām nespēja noticēt, ka šāda nelaime notikusi.

Arī vietā, kur atrodas kafejnīcas “Madride” telpas, tika saliktas svecītes. Tur sastaptais mājas pārvaldnieks, savukārt bijis šokā un pastāstījis, ka šiem cilvēkiem nekādas finansiālas grūtības neesot bijušas – bizness, visticamāk, turējies stipri virs vidējā un pāris esot šķitis saticīgs.

Biznesu pārņems Andas meita Elīna

Jau kopš decembra pie kafejnīcas “Madride” durvīm izvietots paziņojums. “Pie mums būs pārmaiņas. Būsim slēgti līdz februārim. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām,” teikts izvietotajā plakātā.

Blakus tam norādīts telefona numurs saziņai. Tas, kā izrādās, pieder Andas meitai Elīnai Putniņai-Paremskai. Pienākot februārim, portāls Kasjauns.lv sazinājās ar apņēmīgo meiteni, lai uzzinātu ko vairāk par viņas nākotnes plāniem attiecībā uz iecienīto spāņu restorānu.

“Mantojuma tiesības iegūšu 25.februārī. Pēc tam varētu būt nepieciešamas divas līdz trīs nedēļas, lai restorāns varētu atsākt darbu,” atklāj Elīna.

“Madridei” mainīsies nosaukums

Ģimenes biznesa mantiniece Elīna atklāj, ka viņas vadībā formāts restorānam paliks vairāk vai mazāk nemainīgs, taču nosaukums būšot cits.

“Pagaidām gan vēl tikai provizoriski, taču jaunais nosaukums visticamāk būs “Nezāle”. Galēji apstiprināts tas vēl nav, taču domāju, ka beigās tas paliks,” sarunā ar portālu Kasjauns.lv izstāsta Elīna.

Par policijas izmeklēšanu, kas rit ap Andas Putniņas un bijušā “Madrides” saimnieka, šefpavāra Hasinto Aires Fernandeza nāvi, Elīna daudz nestāsta – vien apliecina, ka izmeklēšana joprojām turpinās, taču “viss tāpat esot skaidrs”.

Kā savulaik informēja policijā, lai precīzi noskaidrotu notikušā apstākļus, policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc 116.panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu.

Turpinot par iesoļošanu biznesā, viņa atklāj, ka, ja viss ritēs kā plānots, ēstuvei vajadzētu atsākt darbu marta vidū: “Andas dzimšanas diena ir 28.marts. Domāju, ka ap to laiku mums jau būtu jābūt vaļā.”

Novēlam Elīnai veiksmi biznesā!


Kasjauns.lv/Foto: aculiecinieka foto, ekrānuzņēmumi no LNT raidījuma "Degpunktā"; Facebook