Anglikāņu baznīcā pēc praida notiks Varavīksnes dievkalpojums
Nākamajā rītā pēc praida gājiena notiks dievkalpojums, kura mērķis ir iedvesmot gejus Latvijā un Eiropā kļūt par pārmaiņu veicinātājiem gan savās dzīvēs, gan apkārt.
Kultūra
2015. gada 17. jūnijs, 22:56

Anglikāņu baznīcā pēc praida notiks Varavīksnes dievkalpojums

Jauns.lv

Rīgas Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā svētdien, 21.jūnijā, "EuroPride" ietvaros notiks Varavīksnes dievkalpojums, pavēstīja projekta pārstāve Linda Curika.

Varavīksnes dievkalpojuma tēma izriet no "EuroPride" saukļa "Be the Change! Make History! Changing history is hot!". Dievkalpojuma mērķis ir iedvesmot lesbietes, gejus, biseksuāļus un transpersonas (LGBT) Latvijā un Eiropā kļūt par pārmaiņu veicinātājiem gan savās dzīvēs, gan apkārt.

Dievkalpojumu ar Svēto vakarēdienu plkst.9.30 vadīs Anglikāņu mācītājs no Lielbritānijas Džonatans Brauns (Jonathan Braun) un Reformātu mācītājs no Nīderlandes Villijs Erhorsts (Wielie Elhorst), informēja Curika, norādot, ka dievkalpojumā piedalīsies arī citi mācītāji, kristieši un viņu draugi.

Varavīksnes dievkalpojumu organizē Eiropas LGBT Kristiešu grupu forums (European Forum of LGBT Christian Groups), kas dibināts 1982.gadā. Tā ir organizācija, kas apvieno vairāk nekā 40 grupu darbu vairāk nekā 20 Eiropas valstīs.

BNS/ Foto: AFP/LETA