foto: Pixabay.com
Laika prognoze nedēļai: brīvdienās saglabāsies sals, bet nākamnedēļ gaiss sasils līdz +7
Sabiedrība
2018. gada 28. novembris, 07:31

Laika prognoze nedēļai: brīvdienās saglabāsies sals, bet nākamnedēļ gaiss sasils līdz +7

Jauns.lv / LETA

Tuvākās dienas Latvijā, pastiprinoties dienvidu vējam, būs aukstākas; nedēļas izskaņā vējš kļūs lēnāks un saglabāsies sals, prognozē sinoptiķi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laiks būs pārsvarā sauss un saulains, neliels sniegs brīžiem iespējams Kurzemē un valsts austrumu pierobežā. Vējš putinās iepriekš uzsnigušo sniegu.

Paredzams, ka stiprākais dienvidu vējš pūtīs piektdien, kad tā ātrums brāzmās sasniegs 14-19 metru sekundē; mierīgāks vējš gaidāms Latgalē un Sēlijā.

Vienlaicīgi ar vēja pastiprināšanos ievērojami samazināsies gaisa mitrums, tādēļ pieaugs ugunsbīstamība.

Zemākā gaisa temperatūra gaidāma trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu Austrumlatvijā, kur sals vietām pastiprināsies līdz -14 grādiem. Palielinoties vēja ātrumam, gaisa temperatūra kļūs augstāka, bet, atrodoties vējā, šķitīs, ka kļuvis nedaudz aukstāks.

Arī dienas laikā gaisa temperatūra saglabāsies zem nulles, vienīgi Kurzemes piekrastē tā brīžiem var pakāpties līdz +1,+2 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi nākamnedēļ snigs un līs, gaisa temperatūra nedēļas pirmajā pusē paaugstināsies līdz +2..+7 grādiem.

Kā ziņots, patlaban valsti sedz 0-4 centimetrus plāna sniega kārta, vairāk sniega ir vietām Kurzemes rietumu piekrastē un teritorijā uz dienvidiem no Rīgas jūras līča, kur pēdējā diennaktī stipru snigšanu izraisīja no jūras nākoši mākoņi.