foto: Paula Čurkste/LETA
Ar krāšņu un telpisku ilūziju aizvadīts lielizrādes "Abas Malas" ģenerālmēģinājums
Lielizrādes "Abas Malas" ģenerālmēģinājums "Arēnā Rīga".
Kultūra
2018. gada 17. novembris, 00:07

Ar krāšņu un telpisku ilūziju aizvadīts lielizrādes "Abas Malas" ģenerālmēģinājums

Jauns.lv

16. novembra vakarā "Arēnā Rīga" notika multimediālās deju lielizrādes "Abas Malas" ģenerālmēģinājums. Uzvedumā tika izmantota mūzika, dejas un mūsdienu tehnoloģijas. Pasākumā piedalījās vairāk nekā 450 baleta, laikmetīgās dejas un tautas deju dejotāji.

Vērienīga, unikāla, personīga un mūsdienīga – tā īsumā var raksturot multimediālo deju lielizrādi “Abas Malas”, kas notiks “Arēnā Rīga” un būs viens no kulminācijas pasākumiem Latvijas valsts simtgadē - izrāde būs skatāma arī 17., 18. un 19. novembrī.

Lielizrādes "Abas Malas" ģenerālmēģinājums

16. novembrī "Arēnā Rīga" notika multimediālās deju lielizrādes "Abas Malas" ģenerālmēģinājums. Uzvedumā tika izmantota mūzika, dejas un mūsdienu tehnoloģijas. ...

gallery icon
91

"Abas Malas” būs izrāde, kurā satiekas mūzika, deja un mūsdienu tehnoloģijas. Un kopā tiek stāstīts Latvijas, mūsu visu, stāsts. Katrs multimediālās deju izrādes vizuālās izteiksmes elements – horeogrāfija, scenogrāfija, gaismu režija, televīzijas kameru darbs un video projekcijas – tiek veidots kā vienots veselums.

Skatītāji varēs baudīt telpisku ilūziju, ko palīdzēs radīt īpaši veidota 2000 kvadrātmetru liela mākslas projekciju skatuve – šīs izrādes vajadzībām tiek radīta īpaša 360 grādu ekspozīcijas skatuve.

Kopumā lielizrādē piedalīsies Latvijā nebijis profesionālu dejotāju skaits uz vienas skatuves - ap 450 mākslinieki, kas pārstāv visdažādākos deju žanrus: profesionālo baletu, profesionālo laikmetīgo deju, tautas dejas un mūsdienu deju – sākot no hip hopa līdz sporta dejām.

Kopumā “Arēnā Rīga” visus koncertus varēs apmeklēt vairāk nekā 21 000 skatītāju, tāpat 24. novembrī tas būs skatāms arī Latvijas Televīzijā.