foto: LETA
Andrejs Mamikins feisbukā paziņo, ka aiziet no politikas
Partijas "Latvijas Krievu savienība" pārstāvis, Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins.
Politika
2018. gada 9. oktobris, 06:09

Andrejs Mamikins feisbukā paziņo, ka aiziet no politikas

Jauns.lv

Kādreizējais TV žurnālists, caurkritis vēlēšanās no Latvijas Krievu savienības saraksta, emocionāli izpaudies sociālajā tīklā "Facebook", proti, viņš nolamāja Nilu Ušakovu un paziņoja, ka politiku pamet.

Latvijas valstij nelojālās Tatjanas Ždanokas uzticamais cīņubiedrs Andrejs Mamikins pēc graujošās sakāves 13. Saeimas vēlēšanās publiski paziņojis, ka no politikas aiziet.

Šis paziņojums gan nav bijis atsevišķa "Facebook" ieraksta vērts. Tas parādījās kādā diskusijā, kur viens no balsstiesīgajiem vēlētājiem vaicājis, kāpēc Krievu savienībai šajās vēlēšanās bijuši tik katastrofāli slikti rezultāti. Mamikins uzņemas daļu vainu, aicinādams viņu apliet ar benzīnu, aizdedzināt un nosist par to. Taču īstenais vaininieks neveiksmē, viņaprāt, ir Nils Ušakovs. Ušakovu Mamikins nodēvēja par pretekli un nelieti, norādot, ka tieši Ušakovs esot organizējis nomelnošanas kampaņu. "Es aizeju no politikas. Otrreiz tādu nomelnošanas kampaņu no Ušakova un viņa rokaspuišiem ne es, ne mana ģimene neizturēs - tā tas ir," ierakstā vēstī Mamikins.

Jau ziņojām, ka 13. Saeimas vēlēšanu rezultāti radikālajam veidojumam "Latvijas Krievu savienība" bijuši pagalam neveiksmīgi. Startējot ar pirmo numuru, Krievu savienība Saeimā nav ieguvusi nevienu pārstāvniecības vietu. Par šo spēku savu balsi atdeva apmēram 27 000 balsstiesīgo. Mamikins startēja kā pirmais numurs Rīgas sarakstā; viņš ieguva 6553 plusus un tikai 172 svītrojumus. Patlaban Andrejs Mamikins strādā Eiropas Parlamentā Briselē.