foto: Evija Trifanova/LETA
Trīs esošajiem ministriem, visticamāk, neizdosies tikt pie deputāta mandāta nākamajā Saeimā
Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs.
Politika
2018. gada 7. oktobris, 09:28

Trīs esošajiem ministriem, visticamāk, neizdosies tikt pie deputāta mandāta nākamajā Saeimā

Jauns.lv / LETA

Nākamajā Saeimas sasaukumā varētu neiekļūt trīs esošās valdības ministri, kuri kandidēja vēlēšanās, liecina provizoriski vēlēšanu rezultāti, kas vēl var mainīties.

Pārliecinoši var teikt, ka Saeimā neiekļūs apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pārstāvis, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kurš ir visvairāk svītrotais kandidāts partijas vēlēšanu sarakstā Rīgas apgabalā.

Tāpat Saeimā varētu nebūt iekļuvuši iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, kuri abi no "Jaunās Vienotības" saraksta kandidēja Rīgas vēlēšanu apgabalā. Šie abi ministri pašlaik ir tūlīt "aiz strīpas", proti, "Jaunā Vienotība" Rīgā provizoriski ir ieguvusi trīs mandātus, bet Šadurskis pašlaik sarakstā ir ceturtais, savukārt Kozlovskis - piektais.

Vēlēšanās nekandidēja "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pārstāvis, vides un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

Citiem esošās valdības ministriem ir sekmējies labāk un viņiem ir cerības uz vietām parlamentā. Atbilstoši provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem Saeimā iekļūs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidāti - Ministru prezidents Māris Kučinskis un aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (abi Vidzeme), veselības ministre Anda Čakša un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (abas Rīga), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Latgale) un satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zemgale).

Arī "Jaunās Vienotības" kandidāti, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Rīga), ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Kurzeme) un labklājības ministrs Jānis Reirs (Zemgale), visticamāk, ir iekļuvuši nākamajā Saeimā.

Nacionālās apvienības kandidāte, kultūras ministre Dace Melbārde ir bijusi populārākā partijas sarakstā Rīgā un arī potenciāli iegūs Saeimas mandātu.