foto: Publicitātes foto
Aivja Pīzeļa gleznu izstāde grāmatu namā „Valters un Rapa”
Grāmatu namā atklāta gleznotāja Aivja Pīzeļa presonālizstāde.
Kultūra
2018. gada 21. septembris, 16:18

Aivja Pīzeļa gleznu izstāde grāmatu namā „Valters un Rapa”

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Rīgas grāmatu namā „Valters un Rapa” (Aspazijas bulvārī 24) atklāta mākslinieka Aivja Pīzeļa gleznu izstāde. Pats mākslinieks saka: „Mainās politiskās iekārtas, ģimene vai vientulība, bet manu gleznu raksturs šķiet paliek nemainīgs”.

Šī ir jau trešā gleznotāja izstāde „Valterā un Rapā”, bet „atskatoties uz iepriekšējām ekspozīcijām, tēma un izpausme ir paliekoša. Kāds var teikt, ka ir jāmainās un jārod citi mākslinieciskie kritēriji, bet savu ticību ir grūti salauzt vai nodot. Tā tikai spītīgi un spēcīgi palielinās”. „Kur slēpjas šīs ticības spēks? Pacel akmeni un tu to jutīsi, paskaties debesīs un tu to redzēsi, ieelpo ziedu un to sasmaržosi. Viss ir tik īsts un šo ticību nevajag pierādīt. Tas viss iedvesmo darīt to, kas manā dzīvē ir ļoti nozīmīgs un bez kā es justos kā nepilnvērtīgs, nerealizējies cilvēks, un tā ir māksla, gleznošana,” saka mākslinieks.

Mākslinieka Aivja Pīzeļa gleznu izstāde grāmatu namā „Valters un Rapa”

Rīgas grāmatu namā „Valters un Rapa” skatāma gleznotāja Aivja Pīzeļa gleznu izstāde. Pats mākslinieks saka: „Mainās politiskās iekārtas, ģimene vai ...

gallery icon
12

Ekspozīcijā skatāmas gleznas, kas tapušas galvenokārt pēdējā gada laikā. Šeit var redzēt gan dabā gleznotus plenēra darbus no Lielvārdes apkaimes, gan Sēlijas plenēra skatus no Viesītes laukiem, pavīd arī kāds Rīgas moments. Katra vieta rada savu iekšējo sajūtu vai attieksmi pret to, reizēm nav pat svarīgi, ko glezno, bet kā. Parādīt savu patiku, riebumu vai vienaldzību – „Tā, lai dabas raksturs rādās!”

Mākslinieks dzimis 1988. gadā Preiļos. 2009. gadā pabeidzis Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas Vizuāli plastiskās mākslas programmu. 2013. gadā Latvijas mākslas akadēmijas Latgales filiālē iegūts mākslas bakalaura grāds, bet 2015. gadā humanitāro zinātņu maģistra grāds mākslās. Izstāde būs skatāma līdz 20. oktobrim.