foto: AFP/Scanpix/LETA
No trešdienas Latvijā gaidāma pamatīga tveice
Meitene veldzējas strūklakā.
Sabiedrība
2018. gada 16. septembris, 10:44

No trešdienas Latvijā gaidāma pamatīga tveice

Jauns.lv / LETA

Karstuma vilnis, kas jaunnedēļ gaidāms Eiropā, Latviju skars no trešdienas līdz piektdienai, liecina jaunākās laika prognozes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gaisa temperatūras paaugstināšanās sāksies otrdien, kad pēcpusdienā Kurzemē un Zemgalē gaiss sasils līdz +19..+22 grādiem. Trešdien Latvijā saule gaisu sakarsēs līdz +24..+27 grādiem, vietām Zemgalē, iespējams, līdz pat +28 grādiem.

Pūšot mērenam dienvidrietumu vējam, Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē gaisa temperatūra dienas laikā būs zemāka un nepārsniegs +18..+22 grādus.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm naktī uz 22.septembri no rietumiem ieradīsies aukstā atmosfēras fronte. Līdz ar to gaisa temperatūra sestdienas pēcpusdienā, iespējams, vairs nebūs augstāka par +12..+17 grādiem.

Nokrišņi tiek prognozēti tikai nedēļas sākumā un nogalē.

Laboto siltuma rekordu skaits nākamnedēļ, visticamāk, būs mērāms desmitos. Sagaidāms, ka netiks pārspēts mēneša otrās puses rekords, jo 1947.gada 17.septembrī gaisa temperatūra Latvijas teritorijā sasniedza +29,4 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Kā ziņots, vēlīns karstuma vilnis nākamnedēļ no dienvidrietumiem izpletīsies pār lielu daļu Eiropas. Tropiskais ciklons "Helēna", kas no Azoru salām tuvojas Īrijai un Lielbritānijai, kā arī plašs anticiklons izraisīs siltuma pārvietošanos uz ziemeļiem. Nākamās nedēļas sākumā Francijā prognozēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +34 grādiem, otrdien un trešdien Vācijā - līdz +31 grādam. Arī Polijā termometra stabiņš sasniegs +30 grādu robežu.