foto: Ieva Čīka/LETA
Par godu simtgades zaļumballēm vairākos "Pasažieru vilciens" reisos kursēs izpušķots vagons
No 10.augusta pa Latviju kursēs "Pasažieru vilciena" "Puķu vagons".
Sabiedrība
2018. gada 11. augusts, 16:30

Par godu simtgades zaļumballēm vairākos "Pasažieru vilciens" reisos kursēs izpušķots vagons

LETA

Par godu simtgades zaļumballēm vairākos AS "Pasažieru vilciens" reisos kursēs izpušķots AS "Pasažieru vilciens" vagons jeb "Puķu vagons", pastāstīja Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Egons Ālers.

Viņš skaidroja, ka "Pasažieru vilciens" reisos ir palielināts vagonu skaits atbilstoši labajiem laika apstākļiem un simtgades zaļumballēm, taču papildus no 10.augusta pa Latviju kursēs "Pasažieru vilciena" "Puķu vagons".

Pirmais reiss, kurā pasažieri varēs izbaudīt Simtgades zaļumballes noskaņu, dosies uz Lielvārdi 10. augustā plkst. 18.11. Īpašais vagons brauks visos elektrovilciena maršrutos, un vienas dienas laikā tajā var nokļūt Aizkraukles, Jelgavas, tāpat Skultes un Tukuma pasažieri. "Puķu vagons" pasažierus priecēs līdz augusta beigām.

Ziedošos augus podos ir sarūpējis Nacionālais Botāniskais dārzs Salaspilī, ar kuru joprojām turpinās draudzīgā akcija "Iekāp vilcienā - izkāp botāniskajā dārzā". Uzrādot derīgu vilciena biļeti, kurā gala vai starppietura ir Salaspils, var saņemt viena eiro atlaidi botāniskā dārza apmeklējumam.

AS "Pasažieru vilciens" ir dibināts 2001.gada 2. novembrī. Tas ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus pa dzelzceļu visā Latvijas teritorijā. AS "Pasažieru vilciens" ir patstāvīgs valsts īpašumā esošs uzņēmums.

Jau ziņots, ka Simts dienas pirms valsts svētkiem, 11.augustā, Latvijā un citviet pasaulē notiks vismaz 153 zaļumballes. Līdzās zaļumballēm vairākos novados notiks dažādas amatierteātru izrādes, izstādes, dejas un citas aktivitātes. Tāpat dažos novados zaļumballēs viesosies muzikanti no kaimiņvalstīm.