foto: Edijs Pālens/LETA
Paplašināts atvieglojumu loks par nestrādājošo laulāto ar maziem bērniem
No 1.jūlija IIN maksātājs varēs piemērot nodokļa atvieglojumu 200 eiro mēnesī arī par nestrādājošu laulāto, ja laulātā apgādībā ir bērns līdz trīs gadu vecumam.
Sabiedrība
2018. gada 28. jūnijs, 12:49

Paplašināts atvieglojumu loks par nestrādājošo laulāto ar maziem bērniem

LETA

No šā gada 1.jūlija tiks paplašināts personu loks, par kurām iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) maksātājs ir tiesīgs piemērot atvieglojumu par apgādībā esošām personām, informēja Finanšu ministrijā (FM).

Papildus līdz šim likumā noteiktajiem atvieglojumiem no 1.jūlija IIN maksātājs varēs piemērot nodokļa atvieglojumu 200 eiro mēnesī arī par nestrādājošu laulāto, ja laulātā apgādībā ir bērns līdz trīs gadu vecumam, ja laulātā apgādībā ir trīs vai vairāk bērni līdz 18 gadu vecumam, no kuriem vismaz viens ir jaunāks par septiņiem gadiem, vai līdz 24 gadu vecumam ar nosacījumu, ka bērns turpina izglītības ieguvi.

Tāpat IIN maksātājs varēs piemērot nodokļa atvieglojumu 200 eiro mēnesī arī par nestrādājošu laulāto, ja laulātā apgādībā ir pieci bērni līdz 18 gadu vecumam vai līdz 24 gadu vecumam ar nosacījumu, ka bērns turpina izglītības ieguvi.

Lai fiziska persona varētu piemērot minēto nodokļa atvieglojumu par laulāto atbilstoši iepriekš minētajam, personai elektroniski Valsts ieņēmumu dienesta (VID) algas nodokļa grāmatiņā jāveic atzīme par apgādībā esošo personu.

VID Elektroniskās deklarēšanas sistēma 1.jūlijā būs gatava saņemt šo informāciju par jaunajām apgādībā esošajam personām. VID pēc apgādībā esošas personas statusa piešķiršanas par izmaiņām apgādībā esošo personu skaitā informēs darba devējus vai citus ienākuma izmaksātājus.

Tēmas