Traģiskā avārijā Cēsīs nositušies divi 17 un 18 gadus veci puiši
Sabiedrība
2018. gada 21. jūnijs, 09:27

Traģiskā avārijā Cēsīs nositušies divi 17 un 18 gadus veci puiši

LETA

Vakar Latvijā reģistrēts 121 ceļu satiksmes negadījums, kuros gāja bojā divi, bet cieta vēl 27 cilvēki, kas ir būtiski vairāk nekā vidēji darbadienās, informēja Valsts policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Traģiskais negadījums ar bojāgājušajiem noticis Cēsīs, Lenču ielā, kur automašīna "Audi" iebrauca kokā. Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja divi 2000.gadā dzimuši jaunieši, bet cieta 2001.gadā dzimis jaunietis, kurš nogādāts tuvākajā ārstniecības iestādē.

Nevienam no minētajām personām nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Kā pauda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša, 17 un 18 gadus vecie jaunieši bojā gāja notikuma vietā, savukārt 16 gadus vecais jaunietis, kurš arī cieta avārijā, slimnīca tika nogādāts ar vairākiem ķermeņa ievainojumiem.

Vakar 18 cietušie reģistrēti avārijās Rīgā, pieci - Latgalē, bet pa diviem - Zemgalē un Vidzemē. No cietušajiem trīs bija gājēji, bet deviņi - velosipēdisti, kuri visi iekļuva negadījumos galvaspilsētā.

Pirms Jāņiem Latvijā tika sāktas vairākas kampaņas, gan lai mazinātu braukšanu dzērumā un tam sekojošos ceļu satiksmes negadījumus svētku laikā, gan arī lai Latviju virzītu uz vīziju - "Nulle bojāgājušo uz Latvijas ceļiem".

Pagājušajā diennaktī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija aizturējusi četrus autovadītājus: divus - Rīgā un tās apkārtnē, bet pa vienam - Zemgalē un Latgalē. Rīgā policija aizturēja arī divus autovadītājus, kas bija lietojuši narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 163 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 40 autovadītāji, Zemgalē - 36, Vidzemē - 34, Kurzemē - 26, bet Latgalē - 27 autovadītāji.

Kopumā policija vakar noformējusi 490 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās