foto: LETA
Nacionālā apvienība vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs par Juraša apgalvojumiem
Politika
2018. gada 13. jūnijs, 20:11

Nacionālā apvienība vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs par Juraša apgalvojumiem

LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs par Rīgas domes deputāta Jura Juraša (JKP) apgalvojumiem par naudas pārskaitījumiem nacionālās apvienības politiķiem, aģentūru LETA informēja nacionālās apvienības ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars sacīja, ka izskanējušie Juraša apgalvojumi par it kā Aigara Lūša naudas pārskaitījumiem nacionālās apvienības politiķiem ir meli.

"Šāda nomelnojoša kampaņa ir bezprecedenta gadījums Latvijas vēsturē un sabiedrībai būtu tiesības zināt, kas ir tās patiesie organizatori. Cerams, ka "Jaunā Konservatīvā partija" to atklās. Lai aizstāvētos pret apmelošanu nacionālā apvienība vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs," uzsvēra Dzintars.

Jau ziņots, ka Rīgas domes deputāts, bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieks Juris Jurašs (JKP) sola vērsties tiesībsargājošās iestādēs, jo viņa rīcībā nokļuvuši dokumenti par bijušā maksātnespējas administratora Aigara Lūša naudas pārskaitījumiem Nacionālās apvienības politiķiem.

Jurašs aģentūrai LETA pastāstīja, ka viņa rīcībā ir nokļuvusi daļa no Lūša konta izdrukām, kas liecina par pārskaitījumiem "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājam Raivim Dzintaram un VL-TB/LNNK valdes loceklim Imantam Parādniekam un viņa sievai. Pamatojoties uz šo informāciju Jurašs pieļauj, ka Dzintaram, iespējams, pārskaitīti vairāk nekā 100 000 eiro, bet Parādniekiem vairāk nekā pusmiljons eiro. Finansējuma pārskaitīšana, iespējams, notikusi vairāku gadu laikā.

Juraša dokumenti liecinot, ka pārskaitījumi noformēti kā aizdevumi, taču viņš uzskata, ka notikusi kukuļošana. Tāpat Jurašs uzskata, ka pārskaitījumu organizēšanā piedalījies bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds, kurš kopā ar Lūsi figurē kriminālprocesos.

Bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks norādīja, ka abi pieminētie politiķi regulāri aizstāvējuši šo abu bijušo administratoru intereses, piemēram, uzņēmuma "Peltes īpašumi" maksātnespējas procesā.

Jurašs neminēja kā viņa rīcībā nokļuvušas konta izdrukas, taču tiesībsargājošām iestādēm būšot visas iespējas pārliecināties par informācijas patiesumu. Informāciju viņš nodošot KNAB vai prokuratūras rīcībā.

Personu datu aizsardzības nolūkos Jurašs dokumentus nepublicēšot, jo izdrukās ir redzami arī citu fizisku personu un uzņēmumu dati.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās