foto: Facebook
Indijā pazudušās Līgas draugs pieļauj, ka viņu kaut kur tur gūstā
No kreisās: Ilze un Līga Skromanes
112
2018. gada 22. marts, 22:57

Indijā pazudušās Līgas draugs pieļauj, ka viņu kaut kur tur gūstā

Jauns.lv

Īrijā dzīvojošā latviete Ilze Skromane, kuras māsa Līga vairāk nekā pirms nedēļas pazuda Kovalamas pludmalē Indijā, kas atrodas Keralas štatā valsts dienvidos, un pazudušās 33 gadus vecās sievietes dzīvesbiedrs Endrjū Džordans kritizē Indijas policiju par kūtru un nenopietnu attieksmi pret šo lietu. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Viņi palielināja meklēšanas intensitāti tikai vakar. Kad es aizgāju uz policiju pirmajā dienā, viņi to uztvēra viegli, teica, ka atnāks atpakaļ un varētu būt aizgājusi kaut kur, jo cieš no depresijas," stāsta Ilze. 

Tiek vēstīts, ka trešdien Kolačelas ostā atrasts izskalots neidentificēts līķis, un tika uzskatīts, ka tā ir Līga, taču ģimene apgalvo, ka tā nav viņa, jo uz atrastā ķermeņa rokas ir tetovējums, bet Līgai tāda nebija. Policija plāno veikt DNS testus. 

Līgas dzīvesbiedrs Endrjū, kurš arī ieradās Indijā, lai meklētu draudzeni, kopā ar Ilzi izlīmē plakātus ar savas otrās pusītes fotogrāfijām. "Ar policijas attieksmi mēs nekur tālu netiekam. Tas ir ļoti kaitinoši," viņš stāsta, piebilstot, ka policija izkustējusies no vietas vien pirms 24 stundām, taču gaidīt nav laika, jo Līga cieš no depresijas un ir bezpalīdzīga. "Es domāju, ka viņa tiek turēta kaut kur gūstā, citādāk viņa būtu ar mums sazinājusies," saka draugs. 

Viņš stāsta, ka brīdī, kad Līga bija pazudusi jau četras dienas, policijas iecirknis Vizhindžamā, kas atrodas blakus Kovalamai, vēl neko nezināja par Līgas pazušanu. 

Līgas piederīgie devušies uz Vizhindžamu, kur nevienam nebija ne jausmas par notiekošo, kas nozīmē, ka Kovalamas policija turp nemaz nedevās, lai gan tas ir tikai divu kilometru attālumā no viņu iecirkņa. 

Par ko ir stāsts?

Abas māsas nolēma doties uz Indiju, lai ārstētu Līgu, kura cieš no depresijas. Viņas nobāzējās Keralas štatā, kur Līga "Dharma" ājurvēdas centrā izgāja terapiju. Indijā abas ieradās pagājušajā mēnesī. 

"Abas ar Līgu vienmēr interesējāmies par jogu, alternatīvo medicīnu un meditāciju. Esam kopīgi devušās uz jogas nodarbībām un meditācijas semināriem," stāstījusi Ilze, kura paskaidroja, ka Indijā bijusi divreiz, jo iemīlēja šo valsti un tās cilvēkus. Arī māsa Līga vienmēr vēlējusies apmeklēt Indiju, tāpēc Ilze viņai piedāvājusi doties līdzi un uzsākt ājurvēdas terapijas programmu. Veselības uzlabošana Līgai bijusi ļoti aktuāla, tāpēc abas nolēmušas kopīgi doties uz šo Dienvidāzijas valsti.

Ilze feisbukā pa stundām atstāsta liktenīgās dienas hronoloģiju - 14. martā abas pamodušās sešos no rīta, lai dotos uz jogas nodarbību, Līga izgājusi ārā uzsmēķēt cigareti, kā viņa katru rītu mēdz darīt, bet Ilze posās vannasistabā. Vēlāk Līgai bija paredzēta jogas privātstunda. 

"Kad es iznācu ārā, viņa gulēja uz gultas. Es vaicāju, vai viss ir labi, vai nenāksi uz jogu šodien. Līga atbildēja, ka viņai mazliet sāp galva. Es vaicāju, vai man sagādāt viņai zāles no ārsta. Viņa teica, ka tās pāries, ja viņa mazliet atgulsies," stāsta māsa, kuru Līgas teiktais esot pārliecinājis, viņai šķita, ka viss ir kārtībā, tāpēc Ilze devās uz nodarbību.

Plkst.7.45 Ilze atgriezās no nodarbības, viņa redzēja, ka Līgas sandales ir pazudušas, tāpēc domāja, ka viņa devusies uzsmēķēt. plkst.8 ieradās skolotājs, kurš Līgai pasniedza privātas jogas nodarbības, tāpēc Ilze devusies meklēt Līgu viņas ierastajos pastaigu maršrutos. Pēc 30 nesekmīgām meklēšanas minūtēm māsa sāka uztraukties. Meklēšana pieņēmās spēkā un kādā brīdī ājurvēdas centra pārstāvji atrada kādu rikšas šoferi, kurš bija pārliecināts, pa plkst.7.30 vedis Līgu uz pludmali.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Viņš stāstījis, ka Līga atnāca un lūdza viņu aizvest uz tuvāko pludmali, pēc kā tika nolemts braukt uz Kovalamu 37 kilometru attālumā. Brauciens maksāja 750 rūpijas (9,30 eiro), bet Līga iedevusi šoferim 800 rūpijas un ļāvusi paturēt atlikumu. Līdzi viņai nekā nebija, tikai mazliet naudas, aptuveni 25 eiro, un cigaretes. Viss pārējais - soma, pase, maks bija palikuši istabā.

Plkst.11.30 Ilze ar pārējiem cilvēkiem ieradās Kovalamas pludmalē, bet māsu tur neatrada. Meklēšanas dalībnieki apstaigāja visu pludmali, vietējo kafejnīcu darbiniekiem rādīja Līgas fotogrāfiju. Divi cilvēki teica, ka redzējuši viņu ejam garām, taču tas arī viss, neviens cits sievieti nebija redzējis.

Pēc vairāku stundu meklēšanas tika izdrukātas un izlīmētas Līgas fotogrāfijas. Pēc tam māsa devās uz policijas iecirkni, liecību pieņemšanai tika uzaicināts arī rikšas šoferis, kurš apkārtnē ir labi pazīstams. Policijā ieteica neuztraukties, Līgu divu dienu laikā izdošoties atrast. "Es lūdzos, lai viņiem ir taisnība. Pienāca nakts, un neviens no mums nevarēja gulēt, visi lūdzās par Līgas atgriešanos," raksta Ilze.

15. marta rītā meklēšanas darbi atsākās atkal. Policijai nekādu jaunumu nebija. Tika izdrukāti jauni plakāti izlīmēšanai. 16. martā Ilze ar biedriem devās uz Trivandrumu, lai tiktos ar Keralas štata atbildīgajām amatpersonām, kas savukārt norunāja tikšanos ar policijas pārstāvjiem. Arī tur tika teikts, ka divu dienu laikā Līga tiks atrasta. Ilze norāda, ka intensīvas meklēšanas dienas laikā viņa pamanīja, ka policijas iecirknī valda relaksēta gaisotne, un neizskatījās, ka kāds īpaši būtu ķēries klāt darbiem. Pienāca vēl viena negulēta nakts.

17. marta rītā notika tikšanās ar medijiem. Ap pusdienlaiku Indijā ieradās Līgas dzīvesbiedrs Endrjū Džordans, lai palīdzētu meklēt. Tikmēr Ilze no atbildīgajām amatpersonām saņēma jaunus solījumus, ka Līga tiks atrasta. "Mēs vaicājām, kas tieši tiek darīts? Vai pārbaudītas slimnīcas, videonovērošanas kameras, ašrami, autoostas, rikšu stāvvietas. Kur jūs skatījāties? Mēs turpinājām uzsvērt, ka Līga depresijas dēļ ir bezpalīdzīgā stāvoklī," raksta Ilze, kura veic apjomīgu kampaņu, lai ziņa par pazudušo latvieti arvien vairāk tiktu padota sociālajos tīklos.

Ilze aicina cilvēkus dalīties ar informāciju par Līgu Skromani, cik vien tas ir iespējams, un informēt Ilzi, Līgas draugu Endrjū vai policiju, ja ir pat niecīgākā informācija par Līgu Skromani.