foto: Evija Trifanova/LETA
Vīrietis Rīgas centrā nozog taksometru, kamēr šoferis tajā krāmē klientu koferus
Valsts policija arī atklāja, ka 1983. gadā dzimušais aizturētais iepriekš policijas redzeslokā nonācis saistībā ar atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā.
Sabiedrība
2018. gada 30. janvāris, 12:06

Vīrietis Rīgas centrā nozog taksometru, kamēr šoferis tajā krāmē klientu koferus

Kasjauns.lv

Kāds lasītājs portālam Kasjauns.lv nedēļas sākumā izstāstīja par visai spraigiem, teju vai populārās datorspēles "Grand Theft Auto" cienīgiem notikumiem Rīgas centrā pagājušās sestdienas agrā rītā. Kāds vīrietis, kurš atradies alkohola reibumā, sagādājis pārsteigumu pasažieriem un taksometra vadītājam, negaidīti, viņu priekšā nozogot braucamrīku, kurš tobrīd iedarbināts atradās pie kādas viesnīcas Rīgas centrā. Pavisam drīz notikušajā iesaistījusies policija, metoties zaglim pakaļ.

Persona, kura ziņoja Kasjauns.lv par šo incidentu, apgalvoja, ka zaglis izmantojis momentu, kamēr taksometra šoferis palīdzējis saviem nākamajiem pasažieriem tikt galā ar paprāvo mantu krāvumu.

Viņa auto, kas bija mikroautobuss ar 8 vietām, uz to brīdi palicis iedarbināts un neģēlis tajā vienkārši iekāpis un lielā ātrumā aizbraucis Juglas virzienā.

Zaglis bijis alkohola reibumā

Informāciju par to, ka notikusi šāda auto un mantu zādzība, portālam Kasjauns.lv apstiprināja arī Valsts policijā.

Tas noticis pagājušajā sestdienā, 27. janvārī, ap pulksten 05.00 no rīta, Elizabetes ielā 101, pie viesnīcas “Mercure”.

Pie viesnīcas, lai uzņemtu pasažierus, apstājās kāds taksometrs. Kamēr šoferis palīdzēja sakrāmēt klientu koferus automašīnas aizmugurē, atstājot ieslēgtu dzinēju, kāds garāmgājējs, kurš, kā noskaidrojās, tolaik atradās alkohola reibumā, piegāja pie taksometra, iekāpa tajā un aizbrauca,” informē VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Samanta Čapkovska.

Par notikušo uzreiz tika paziņots likumsargiem, kuri zagli izsludināja meklēšanā. Vēlāk kāda ceļu policijas brigāde apturēja aizdomās turēto vispirms sastādot aizturētajam protokolu par braukšanu alkohola reibumā.

Vīrietim draud divu gadu cietumsods

VP informē, ka pēcāk vīrietis nodots VP Rīgas reģiona Rīgas Latgales iecirknim. Nozagtās mantas un auto tika atgūti.

“Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu,” izstāstīja Čapkovska.

VP arī atklāja, ka 1983. gadā dzimušais aizturētais iepriekš policijas redzeslokā nonācis saistībā ar atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā.

Tajā sestdienā vīrieti policijai izdevies aizturēt aptuveni stundas laikā, ap pulksten 06.00.