foto: Ekrānuzņēmums no TV24 video.
Artuss Kaimiņš negaidīti ielaužas ēterā un pārtrauc tiešraidi, lai uzdotu Lembergam jautājumu
Sabiedrība
2018. gada 22. janvāris, 19:15

Artuss Kaimiņš negaidīti ielaužas ēterā un pārtrauc tiešraidi, lai uzdotu Lembergam jautājumu

TV24

Artuss Kaimiņš šīs dienas RīgaTV 24 raidījumā "TOP5", kurā norisinājās diskusija par "Oligarhu lietas" parlamentāro izmeklēšanu, tiešraidē pārtraucis Aivaru Lembergu, norādot, ka Ventspils mērs nemitīgi melojot. Politiķi neskopojās ar savstarpējiem novērtējumiem par otra padarīto. Lembergs Kaimiņu nosauca par "caurkritušu aktieri, kurš tiecas pēc slavas", kamēr Artuss retoriski vaicāja Aivaram Lembergam, kad viņš "beidzot tiks apcietināts".

Kā ziņots, šonedēļ Saeima uzklausīs komisijas ziņojumu par paveikto un secinājumiem. Komisijas ziņojumā teikts, ka "oligarhu sarunās" var saskatīt valsts sagrābšanas pazīmes, jo atsevišķos jautājumos ir apspriestas darbības, kas var liecināt par valsts varas kā instrumenta izmantošanu personiskā ekonomiskā labuma gūšanai.

Piemēram, komisija secināja, ka šīs sarunas norāda uz valsts amatpersonu iecelšanas un atcelšanas ietekmēšanu, kas ne vien apdraud sabiedrības intereses atsevišķu lēmumu pieņemšanā, bet arī var radīt būtiskus draudus Satversmē nostiprinātajam varas dalījumam.

Vienlaikus konkrētus amatpersonu vārdus komisija savā ziņojuma secinājumos nenosauc. Ziņojumā tiek uzsvērts, ka kriminālprocess ir izbeigts, jo pirmstiesas izmeklēšanas stadijā netika konstatēti vai pierādīti konkrēti noziedzīgi nodarījumi, līdz ar to visas personas no krimināltiesiskā viedokļa uzskatāmas par nevainīgām.

"Tā kā kriminālprocesa un operatīvās lietas materiāli ir klasificēta informācija, komisija atturas no to satura publiskas apspriešanas un konkrētu personu teiktā iztirzāšanas. Pretējā gadījumā Komisijas secinājumi var tikt uztverti kā nevainīguma prezumpcijas pārkāpumi," norādīts ziņojumā.