foto: LETA
Čakša jaunā VM valsts sekretāra Lapiņa darbu vērtē pozitīvi
Politika
2018. gada 21. janvāris, 17:12

Čakša jaunā VM valsts sekretāra Lapiņa darbu vērtē pozitīvi

LETA

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārs Aivars Lapiņš ar saviem pienākumiem tiek galā un ātri apgūst jaunos pienākumus, aģentūrai LETA šādu viedokli pauda veselības ministre Anda Čakša (ZZS).

Viņa atzina, kaut arī no pagājušā gada 22.decembra atrodas grūtniecības atvaļinājumā, joprojām cieši sadarbojas ar jauno valsts sekretāru un ministriju, lai "darbi ietu uz priekšu".

Vienlaikus Čakša uzskata, ka Lapiņš ļoti ātri apgūst savus jaunos pienākumu, kuri viņam ir izaicinājums. "Viņa galvenais uzdevums ir lielu projektu vadība un darbu loks ir ļoti plašs. Domāju, ka tas ir viņa izaicinājums, un noteikti, ka viņš ar visu tiek galā, un tiks vēl labāk," sacīja ministre.

Kā ziņots, no pagājušā gada novembra, proti, apmēram divus mēnešus, VM valsts sekretārs ir Lapiņš, kurš bijis kādreizēja Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks.

Kā norāda VM, Lapiņam ir valsts sekretāra amatam atbilstoša izglītība un ilggadēja darba pieredze valsts pārvaldē, kā arī nozīmīga pieredze pārstāvot valsts intereses starptautiskās institūcijās, vadītprasmes un praktiskā darba pieredze tādu jautājumu risināšanā, kas attiecas uz organizācijas procesu attīstību, stratēģisko jautājumu īstenošanu.

Kā liecina publicētā informācija Valsts amatpersonu deklarācijā par 2016.gadu, Lapiņš par darbu ZM pērn saņēma 86 730 eiro, savukārt kā liecina VM publiskotā informācija valsts sekretāra alga ir 2441 eiro mēnesī, proti, 29 292 eiro gadā, tātad amatpersonai, strādājot tikai VM, gaidāms būtisks ienākumu samazinājums.

Lapiņam pērn deklarācijā norādītas parādsaistības 151 000 eiro apmērā. Viņam pieder divi īpašumi - viens atrodas Ikšķiles novadā, bet otrs - Engures novadā. Tāpat pērn Lapiņš deklarējis ienākumus no dzīvokļa pārdošanas 36 000 eiro apmērā.