foto: Gērnsijas policija
Gērnsijā sadedzis mašīnā atrasts latvietis Mikus Alps - puisis, kurš bija karojis Ukrainā
33 gadus vecais Mikus Alps ir tīši noslepkavots, uzskata Ukrainas armijā. Jaunā vīrieša ķermenis atrasts sadedzis mašīnā Gērnsijā.
2018. gada 13. janvāris, 20:08

Gērnsijā sadedzis mašīnā atrasts latvietis Mikus Alps - puisis, kurš bija karojis Ukrainā

Kasjauns.lv

Lielbritānijas pavalstī Gērnsijā atrasta sadegusi mašīna, kurā atrasts arī cilvēka skelets, un policija jau paziņojusi, ka tas, visticamāk, pieder Latvijas pilsonim Mikum Alpam, kurš nesen bija pieteikts kā bez vēsts pazudis, vēsta BBC.

Gērnsijas policija pagaidām skaidro, kam sadegusī automašīna pieder - tas esot grūti izdarāms, raksta BBC.

33 gadus vecais Mikus Alps bija pieteikts kā pazudis pagājušās nedēļas trešdienā; līķis automašīnā atrasts pirmdien. Gērnsijas policija gan norāda, ka nepieciešamas papildu kriminālistiskās ekspertīzes, lai noteiktu, ka sadegušās atliekas patiešām pieder Latvijas pilsonim Alpam.

Par notikušo sākta izmeklēšana.

Tikmēr Ukrainas medijos vēstīts, ka Anglijā nogalināts Mikus Alps, skaidrojot to kā "krievu atriebību". Par Alpa nāvi paziņojis Ukrainas armijas spēku 8.vada ("Arata") komandieris Andrejs Červens, kurš publiski paudis, ka "ir nogalināts mūsu kaujinieks".

"Mums ir zaudējums. Viņi nogalinājuši manu cīnītāju. Viņa vārds ir Mikus Alps, viņš bija latvietis pēc tautības un divus gadus brīvprātīgi karoja bataljonā Mariupolē. Krievi viņam draudēja, tad viņu atrada, nogalināja un sadedzināja. Sicīlijas mafija ir bērnu šļupsti, salīdzinot ar metodēm, ko izmanto Kremlis, lai realizētu sava imperatora mērķus. Viņiem nav nekādas atšķirības, kur nogalināt - Ukrainas austrumos vai pašā Eiropas centrā," pausts Červena paziņojumā, ko citē vietne "Gazeta.ua".

Vada komandieris sola atriebt Alpa nāvi, paužot cerību, ka nežēlīgā slepkavība nepaliks nesodīta.