foto: LETA
Šlesers sašutis par Zatlera melošanu un lūdz eksprezidentu saukt pie kriminālatbildības
Ainārs Šlesers ar iesniegumu vērsies parlamentārās izmeklēšanas komisijā, skaidrojot, ka Valdis Zatlers tai melojis.
2017. gada 8. decembris, 07:58

Šlesers sašutis par Zatlera melošanu un lūdz eksprezidentu saukt pie kriminālatbildības

Kasjauns.lv

Tā dēvētajā oligarhu lietā kaislības turpinās - atsaucoties uz Valda Zatlera iepriekš pausto, ka sazvanīšanās ar Aināru Šleseru bijusi sadzīviska un cilvēciska, nevis "lūgšanās pārvēlēt", Šlesers ir sadusmots par meliem un vērsies izmeklēšanas komisijā ar iesniegumu, portālu Kasjauns.lv piektdienas agrā rītā informēja Šlesera advokāta Viktora Tihonova birojs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Publicējam pilnu, nerediģētu Aināra Šlesera vēstījumu, saglabājot autora izteikumu stilu:

"Komisija paskaidrojumu sniegšanai ir aicinājusi vairākas personas, tostarp mani, kā arī Valdi Zatleru. 2017.gada 4.decembrī uzaicinātā persona Valdis Zatlers Komisijai liecināja: “Šlesera apgalvojums, ka esmu zvanījis un lūdzies, ir meli”.

Nākamajā dienā es vērsos pie plašsaziņas līdzekļiem, ar lūgumu izplatīt paziņojumu, ka V.Zatlers, pretēji viņa apgalvotajam Komisijai, man ir zvanījis un lūdzis viņu pārvēlēt. 

2017.gada 06.decembrī V.Zatlers LTV raidījumā “Rīta Panorāma” uz jautājumu, vai Šleseram zvanījis, atbildēja, ka ir zvanījis. V.Zatlers gan apgalvoja, ka zvanījis tikai, lai apsveiktu mani kā toreizējo politiķi ar bērna piedzimšanu.

Vēlos norādīt, ka arī šāds zvans, par kuru televīzijā stāstīja V.Zatlers, tiešām bija – V.Zatlers, pieļauju, ka 2011.gada 25.maijā, man zvanīja un apsveica ar bērna piedzimšanu. Man ļoti žēl, ka sava pašlabuma dēļ V.Zatlers tagad piesauc bērnus un apsveikšanu, kuriem nebija nekāda sakara ar viņa centieniem visiem spēkiem panākt viņa pārvēlēšanu. Bet tas nu ir viņa dabā, tāpat kā “pateicības” un Saeimas atlaišana viņa nepārvēlēšanas dēļ.

V.Zatlera norādīto apsveikumu sakarā ar bērna piedzimšanu, ko viņš izteica tikai dažas dienas pirms Saeimas atlaišanas, kura viņa prāt bija jāatlaiž manis dēļ, uztvēru kā pēdējo “pielīšanas” mēģinājumu, lai panāktu manis pārstāvētās partijas viedokļa maiņu par viņa (ne)pārvēlēšanu, jo citāda izskaidrojuma tam nebija. 

Manuprāt, šādi viņš rīkojās, lai slēptu savu gļēvulīgo dabu – viņam noteikti bija skaidrs, ka viņu nepārvēlēs uz otro prezidenta termiņu viņa paša vainas dēļ, tādēļ viņš jau bija sagatavojies 28.maijā atlaist Saeimu, kā viņš pats apzīmēja oligarhu, t.i., manis (jo par tādu viņš apzīmēja arī mani), dēļ. Tikai negodīgs un divkosīgs cilvēks var atriebties, atlaižot kādu, un vēl vienlaikus smaidīt viņam sejā un vēl pat apsveikt! 

V.Zatlers apzināti maldina sabiedrību un Komisiju – vēl pirms paša nu jau atzītā zvana man 2011.maija beigās, viņš zvanīja man arī maija pirmajā pusē. Telefonsaruna, kuras laikā viņš lūdza atbalstu viņa pārvēlēšanai, notika maija pirmajā pusē. V.Zatlera telefona zvana laikā es atrados Saeimā, LPP frakcijā, tādēļ šīs sarunas faktu piefiksēja vairāki citi deputāti, tai skaitā apvienības “Par labu Latviju” biedri. Sarunas būtība bija tāda, ka V.Zatlers lūdza viņa pārvēlēšanu. Savukārt, es paskaidroju, ka Latvijas Pirmā partija kā konservatīvā partija atbalsta kristīgās tradīcijas un ģimenes vērtības, tādēļ, atbalsts V.Zatlera otrreizējai ievēlēšanai būs tikai tad, ja V.Zatlers arī atbalstīs šīs vērtības. Kā zināms, V.Zatlers izvēlējās atlaist Saeimu, bažījoties par savu amata krēslu, nevis ievērot jelkādas vērtības.

Pirmkārt, nozīmīgi ir tas, ka V.Zalters ar savu 4.decembra atzīšanos televīzijā, ka tomēr ir zvanījis Šleseram, ir publiski atzinies, ka melojis Komisijai, kurai iepriekš apgalvoja, ka neesot zvanījis Šleseram.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Otrkārt, secināms, ka V.Zatlers joprojām nekaunīgi turpina maldināt Latvijas sabiedrību, tai skaitā par to, ka it kā neesot lūdzis man un nav pat pārrunājis ar mani jautājumu par savu pārvēlēšanu Valsts prezidenta amatā uz otru termiņu. Diemžēl, V.Zatlers kārtējo reizi “aizmirsis” pat savas darbības – ka 2011.gada 18.maijā vispirms vērsās pret kristīgām vērtībām, bet jau nākamajā dienā pilnībā bija mainījis savu viedokli un plašsaziņas līdzekļos redzamajās fotogrāfijās gozējās kopā ar mani, pēkšņi atbalstot tās. Loģiski, ka cilvēku, kuram, kā izrādījās dzīvē, nemaz nav patstāvīgas vērtības sistēmas, kurš viedokli spēj mainīt diennakts laikā, un kurš neatbalsta ģimenes vērtības, es nevarēju atbalstīt ievēlēšanai uz otro termiņu. 

Nepārprotami ir pierādāms fakts, ka V.Zatlers pārrunāja ar mani vēlamo LPP un apvienības “Par labu Latvija” atbalstu viņa pārvēlēšanai. Šādas sarunas noteikti ir pierādāmas un tās, manuprāt, ir tiesībsargājošo iestāžu rīcībā. Galu galā, Komisijas locekļiem ir pielaide operatīvajiem materiāliem un manis noklausīšanās gan par politiskiem, gan privātiem jautājumiem notika daudz gadu garumā, tādēļ ir iespējams pārliecināties par V.Zatlera apzināti nepatieso liecību sniegšanu Komisijai.

Saskaņā ar Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likuma 11.pantu persona par apzināti nepatiesu paskaidrojumu saucama pie kriminālatbildības."

Ko lūdz Šlesers

Iesniegumā parlamentārajai izmeklēšanas komisijai Šlesers lūdz pārbaudīt Zatlera veiktos zvanus 2011.gada maijā visa mēneša garumā un pārbaudīt šo sarunu saturu. Šlesers norāda, ka vismaz vienā no sarunām izmeklētāji izdzirdēs Zatlera lūgumus viņu pārvēlēt. Tāpat Šlesers lūdz Zatleru saukt pie kriminālatbildības par nepatiesu ziņu sniegšanu jeb melošanu - kā komisijai, tā sabiedrībai.

Par ko ir stāsts?

Kasauns.lv iepriekš vēstīja, ka 30. oktobra parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē Šlesers pauda, ka neesot publiskotas tās sarunas, kur Zatlers "zvana un lūdzas", lai politiķis atbalsta Zatlera pārvēlēšanu prezidenta amatā. Zatlers gan uzstāj, ka pats Šlesers esot zvanījis viņam, nevis otrādi.

“Ja kāds cilvēks izvēlas melot – vienalga, kā viņš to dara, – katri nākošie viņa izteikumi ir vienkārši jauni meli! Katrs zina, ko viņš ir darījis. Ja ir piemirsis, tā ir viņa problēma. Apkaunot savu vārdu vai godaprātu es tomēr neļaušu,” bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs".

Zatlers sacīja, ka neuztraucas, jo zina, kas notika patiesībā, un uzskata, ka komisijai būtu jāturpina savs darbs. “Lai tik komisija turpina strādāt. Jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas. Ja vienreiz samelojās, ir jāsamelojas vēlreiz. Es par savu patiesību esmu pārliecināts, un man ar to pietiek,” viņš apgalvoja raidījumā.

Zatlers raidījumā norādīja, ka viņam ir grūti iedomāties, kāds ir Šlesera mērķis, izplatot šādas baumas. Turklāt viņš nedomā, ka šis jautājums ir pārāk svarīgs: ““Viņš teica, otrs teica” nav auglīga diskusija. Nedomāju, ka tas ir galvenais jautājums, kas jānoskaidro šai komisijai.”

Ainārs Šlesers oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē

Bijušais politiķis Ainārs Šlesers uzskata, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadības pārstāvju apgalvojumi 2011.gadā par "oligarhu lietā" notikušajiem ...

gallery icon
16
  1.