foto: LETA
Tiesa liek KNAB atvainoties bijušajai darbiniecei un izmaksāt kompensāciju
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja logo.
Sabiedrība
2017. gada 21. novembris, 17:30

Tiesa liek KNAB atvainoties bijušajai darbiniecei un izmaksāt kompensāciju

LETA

Administratīvā rajona tiesa šodien nolēmusi, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) jāatvainojas bijušajai biroja nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei un izmaksāt 150 eiro kompensāciju, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiesa nolēma daļēji apmierināt Dravenieces pieteikumu un uzlikt par pienākumu KNAB izteikt Draveniecei rakstveida atvainošanos, kā arī uzlikt par pienākumu Latvijai atlīdzināt Ilzei Draveniecei morālo kaitējumu 150 eiro apmērā.

Pārējā daļā pieteikumu par nodarītā morālā kaitējuma 2850 eiro apmērā un personiskā kaitējuma 7000 eiro apmērā atlīdzināšanu tiesa noraidīja.

Spriedumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no tā pieņemšanas dienas, iesniedzot apelācijas sūdzību Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā.
Draveniece aģentūrai LETA teica, ka vispirms vēlas iepazīties ar tiesas argumentiem un tad izlems vai iesniegt apelācijas sūdzību.

Jau ziņots, ka oktobra beigās citā lietā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa trešdien nolēmusi, ka KNAB Draveniecei jāmaksā 10 000 eiro liela morālā kaitējuma kompensācija.

Toreiz tiesa atzina atšķirīgas attieksmes aizlieguma pārkāpumu.
Vēl vienā Dravenieces strīdā ar KNAB par viņas atjaunošanu amatā pērn stājies spēkā tiesas spriedums, ar kuru no biroja par labu Draveniecei piedzīta vidējā izpeļņa par darba piespiedu kavēšanu 35 543 eiro apmērā.

Draveniece 2013.gada septembrī tika atbrīvota no Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas amata. Nodaļas ar šādu nosaukumu patlaban vairs nav.

Tēmas