foto: Evija Trifanova/LETA
„Rīgas namu pārvaldnieka” prioritāte būs ēku atjaunošana
SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs.
Runā Rīga
2017. gada 21. novembris, 16:34

„Rīgas namu pārvaldnieka” prioritāte būs ēku atjaunošana

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 21. novembrī, uzklausīja SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) jaunā valdes priekšsēdētāja Aivara Gontareva redzējumu par uzņēmuma prioritātēm, portālu Kasjauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

Viņš uzsvēra, ka RNP īpašu uzmanību pievērsīs ēku tehniskā stāvokļa uzlabošanai. Uzņēmums plāno jau nākamgad kompleksi atjaunot vairākus desmitus ēku, bet turpmākajos gados iecerēts atjaunot līdz pat 100 mājām gadā. Ja izdosies panākt vienošanos ar dzīvokļu īpašnieku kopībām, līdz 2021. gada beigām iespējams atjaunot 15 % no RNP pārvaldīšanā esošajām ēkām. Tas ir jādara tāpēc, ka lielākā daļa Rīgas dzīvojamo namu ir celti pagājušā gadsimta 70. - 80. gados, un to ekspluatācijas termiņš ir aptuveni 50 gadi.

A.Gontarevs norādīja, ka pašreizējā ēku atjaunošanas kārtība, piesaistot ES līdzfinansējumu, ir ilga un smagnēja, jo no projekta uzsākšanas līdz tā pabeigšanai var paiet pat trīs gadi. RNP iecerējis izveidot tipveida renovācijas modeļus līdzīgām daudzdzīvokļu ēkām, kas ļautu samazināt projektēšanas un renovācijas izmaksas, kā arī būvdarbu veikšanai nepieciešamo laiku.

Šobrīd lēmumus par māju atjaunošanu, izmantojot ES līdzfinansējumu, ir pieņēmuši tikai 35 RNP apsaimniekoto māju iedzīvotāji. Vēl 57 ēku dzīvokļu īpašnieki plāno pasūtīt tehniskās dokumentācijas izstrādi. Kopumā RNP apsaimnieko 4248 mājas.