foto: LETA, Mārtiņš Ziders
Krāšņs salūts, prominences satiekas koncertā un izgaismotā Rīga. Aizvadīto svētku kopsavilkums fotogrāfijās
Sabiedrība
2017. gada 21. novembris, 06:25

Krāšņs salūts, prominences satiekas koncertā un izgaismotā Rīga. Aizvadīto svētku kopsavilkums fotogrāfijās

Kasjauns.lv

Nedēļas nogale un brīvā pirmdiena aizritēja Valsts svētku, Latvijas 99. dzimšanas dienas zīmē. Kā allaž, iedzīvotāji un pilsētas viesi varēja baudīt gaismas festivālu "Staro Rīga", cilvēku tūkstoši krastmalā noraudzījās uz svētku uguņošanu, bet prominences pulcējās valsts svētkiem veltītajā koncertā Latvijas Nacionālajā teātrī. 

Uguņošana un citi svētku pasākumi 

Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienas svētku uguņošana

Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienas svētku uguņošanai cilvēki bija pulcējušies abpus Daugavai, kā arī uz tuvējiem tiltiem. Kopā bija sanākuši dažāda ...

gallery icon
16

Uguņošana krastmalā noslēdza sestdien galvaspilsētā noritējušo Latvijas proklamēšanas 99.gadadienai veltīto svētku pasākumu klāstu, kas dienas garumā Rīgā pulcēja tūkstošiem rīdzinieku un pilsētas viesu. 

Tradicionāli daudz interesentu pulcējās militāro spēku parādē krastmalā, kuru šogad Aizsardzības ministrija raksturojusi kā vērienīgāko kopš neatkarības atjaunošanas.

Valsts svētku militārā parāde 11. novembra krastmalā

Valsts svētku militārā parāde 11. novembra krastmalā

gallery icon
90

Plaši apmeklēts vakarpusē bija arī svinīgais pasākums laukumā pie Brīvības pieminekļa, kas noslēdzās ar Valsts prezidenta uzrunu. Vējonis uzsvēra, ka šodien sākas Latvijas simtais gads, savukārt gadsimts mūsu brīvībai nozīmē mēru, kas ir tuvāks mūžībai nekā cilvēka mūžam.

Valsts prezidents saka svētku uzrunu pie Brīvības pieminekļa

Valsts prezidents Raimonds Vējonis saka svētku uzrunu Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienā pie Brīvības pieminekļa.

gallery icon
30

"Tas ieraksta valsti vēsturē ar lielo burtu," viņš sacīja. Lai Latvija uzplauktu un dzīve kļūtu labāka, Valsts prezidents aicināja ne mirkli neapstāties pie sasniegtā.

Svinīgais svētku koncerts

Prominences ierodas uz Latvijas 99. jubilejai veltīto svētku koncertu

Prominences ierodas uz Latvijas 99. jubilejai veltīto svētku koncertu.

gallery icon
75

Latvijas 99. dzimšanas dienas viens no svinīgākajiem mirkļiem bija jubilejai veltītais svētku koncerts Latvijas Nacionālajā teātrī.

Koncertā, kuru sniedza pasaulslavenais pianists Vestards Šimkus, klāt bija gan lielākā daļa līdzšinējo prezidentu, gan premjeru, gan tagadēji Saeimas deputāti. Tāpat klāt bija sporta jomas varoņi, mākslinieki, aktieri, ārvalstu diplomāti un redzami sabiedriskie darbinieki.

Latvijas 99. jubilejai veltītais svētku koncerts

Latvijas 99. jubilejai veltītais svētku koncerts.

gallery icon
79

Gaismas festivāls "Staro Rīga"

Gaismas festivāls "Staro Rīga" - pa mazumiņam no katras dienas

Gaismas festivāls "Staro Rīga" - pa mazumiņam no katras dienas

gallery icon
35

Tas piedzima, kad Latvija svinēja savu deviņdesmito dzimšanas dienu un turpinājis tradīciju sveikt Latviju dzimšanas dienā jau desmit gadus, vairojot gaismu un dzīvespriecīgu kopības sajūtu, izgaismojot Rīgas ielas un ēkas, parkus, laukumus un pagalmus. "Staro Rīga"  desmitais jubilejas gads ir īpašs, jo aizsāk vēl lielāku jubilejas gadu - Latvijas simtgadi.  Šajos desmit gados Rīga kopā ir starojusi 258 stundas un pavisam kopā ir bijuši 525 gaismas objekti, kas ir ļoti daudz. Un patiesībā šogad jubileju svin arī visi gaismu mākslinieki, kas piedalījušies fesivālos. 

Sācies desmitais "Staro Rīga" festivāls

Piektdien, 17. novembrī sākcies festivāls "Staro Rīga", kura laikā kopumā varēs apskatīt 35 gaismas objektus un instalācijas, kas būs veltīti ...

gallery icon
49

Šajā gadā rīdziniekiem bija iespēja vērot 35 gaismu objektus, ko veidojuši gan pašmāju, gan ārvalstu mākslinieki. Jaunajiem šī gada festivāla māksliniekiem ir 12 gadi, un viņu darbi par kosmosu un zvaigznēm būs redzami pie Rīgas Valsts ģimnāzijas. Piecus darbus rīdzinieku vērtējumam piedāvā ārvalstu mākslinieki no Itālijas, Islandes, Nīderlandes un Somijas. 12 festivāla objekti veidoti līdzdalības un partneru programmā "Rīgas karnevāls", kas ir koša un krāsaina uzņēmumu dāvana rīdziniekiem. 15 festivāla darbi tapuši pamatprogrammā, kuras tēma šogad bija  "Uz zvaigznēm".

"Staro Rīga" pie Ministru kabineta

Latvijas 99. dzimšanas dienas priekšvakarā, 17. novembrī, pirmizrādi piedzīvojis īpašs video projekts "Mana Latvija – lepojos!", kurā 50 sabiedrībā zināmas ...

gallery icon
20

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.