foto: LETA
53 gadu vecumā miris politologs, pirmās pretpadomju akcijas dalībnieks Konstantīns Pupurs
"Helsinku 86" grupas dalībnieks Konstantīns Pupurs.
Sabiedrība
2017. gada 10. septembris, 14:00

53 gadu vecumā miris politologs, pirmās pretpadomju akcijas dalībnieks Konstantīns Pupurs

Kasjauns.lv

53 gadu vecumā mūžībā aizgājis latviešu politologs, vēsturnieks un valodnieks, pirmās pretpadomju akcijas dalībnieks Konstantīns Pupurs, liecina sociālajos tīklos pieejamā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Žurnālists Arnis Krauze sociālajā tīklā "Twitter" šodien, 10. septembrī, nodevis Konstantīna Pupura tuvinieku pausto informāciju par Pupura došanos mūžībā. 

Konstantīns Pupurs bijis Latviešu virsnieku apvienības biedrs, kopš 2010.gada politiskās partijas “Visu Latvijai” valdes loceklis, un, kopš 2011.gada Latvijas Jūras akadēmijas galvenais speciālists – metodiķis un lektors. 

No 1987.gada Pupurs aktīvi darbojies Vides Aizsardzības klubā . 1987.gada 14.jūnijā kopā ar “Helsinki-86” grupas biedriem piedalījās pirmajā pretpadomju demonstrācijā Rīgā pie Brīvības pieminekļa. Gada beigās oficiāli iestājās Cilvēktiesību Aizstāvības grupā "Helsinki-86".

Bija pirmais, kurš, 1988.gadā pirmo reizi Latvijas pēckara vēsturē iznesa mūsu nacionālo karogu cauri visai Rīgai, no Brīvības pieminekļa līdz pat Brāļu kapiem.

No 1988.gada līdz 1990.gadam uzturējās Rietumeiropā, aktīvi piedalījies trimdas latviešu politiskajā darbībā un kultūras dzīvē.

2011.gadā maijā Konstantīns Pupurs uzsāka darbu Latvijas Jūras akadēmijā kā galvenais speciālists - metodiķis, un sākot ar jaunu mācību semestri, arī kā lektors. Paralēli veic tulkošanas darbus angļu valodā, kā arī pilda savus pienākumus partijā „Visu Latvijai!”.