foto: LETA
Kā šobrīd izskatās renovācijā esošā VEF kultūras pils?
Renovācijas un restaurācijas darbi VEF Kultūras pilī.
Sabiedrība
2017. gada 9. augusts, 14:41

Kā šobrīd izskatās renovācijā esošā VEF kultūras pils?

LETA

VEF kultūras pilī šodien plkst.10 notika Atvērto durvju diena, kurā mediju pārstāvji tika iepazīstināti ar paveiktajiem un vēl veicamajiem būvdarbiem, kā arī papildus plānotiem ieguldījumiem, informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Gailīte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā šobrīd izskatās renovācijas procesā esošajā VEF kultūras pilī?

VEF kultūras pilī šodien plkst.10 notika Atvērto durvju diena, kurā mediju pārstāvji tiks iepazīstināti ar paveiktajiem un vēl veicamajiem būvdarbiem, ...

gallery icon
37

Atvērto durvju dienu apmeklēja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Andris Ameriks (GKR), Rīgas pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR), Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti, būvniecības kompānijas "Velve" valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns, kultūras pils vadītāja Liene Kubiļus, kā arī vairāku māksliniecisko kolektīvu, studiju un interešu klubu vadītāji.

Jau vēstīts, ka pašreiz turpinās VEF Kultūras pils renovācijas darbi, kurus plānots pabeigt šī gada oktobrī, lai 17.novembrī to varētu atklāt.

VEF kultūras pils renovācijas kopējais finansējums plānots 11,83 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli. No tā Rīgas domes finansējums ir 5,57 miljoni eiro. 2 miljonus eiro Īpašumu departaments ieguva Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas administrētajā atklātajā konkursā "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana valsts nozīmes aizsargājamos arhitektūras pieminekļos", bet atlikušos 4,25 miljonus eiro piesaistīti no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

Pārbūves darbus veic SIA "Velve", ar ko Īpašumu departaments pērnā gada 10.februārī parakstīja līgumu par VEF Kultūras pils pārbūves un renovācijas darbu veikšanu.