Jāņos noslīkušā puiša draudzene atklāj dīvainus nelaimes apstākļus
Sabiedrība
2017. gada 27. jūnijs, 00:32

Jāņos noslīkušā puiša draudzene atklāj dīvainus nelaimes apstākļus

Kasjauns.lv

"Šovakar skatījos raidijumu „Degpunktā” un mana sirds neizturēja, vai meitenei nebija kauns noklusēt to kā bija patiesībā," portālam kasjauns.lv raksta Kitija (vārds mainīts).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tālāk publicējam meitenes vēstuli pilnībā:

"Esmu bojāgājušā bijusī klasesbiedrene un arī laba paziņa. Biju šokā, kad uzzināju,kas noticis,.. Jau neiedziļinoties faktos zināju, ka viņš neprazdams tik labi peldēt neietu ūdenī tik agrā rīta stundā. Kā ari pieminēšu faktu, viņš no ezera tika izvilkts kails.

Puisim nebija raksturīgi iet peldēties kailam.. Zināmi avoti stāsta, ka meitene nav peldējusi pāri, bet gan vienaldzīgi noskatījusies kā puiši cīnās par savu dzīvību. Pieminēšu, ka puiši tajā vakarā un arī no rīta, kad gāja peldēt  nebija lietojuši alkoholu.

Bija divas meitenes, viena kā jau minēju- jūsmoja, bet otra apjauzdama par lietas nopietnību- metās glābt cietušos, diemžēl viņai neizdevās izglābt. Līdz manīm nonāca informācija, ka tas nenotika tāpat vien, tas izdarīts apzināti. Iespējams, meitene apzināti puišus aizsaukusi līdz ezeram un likusi peldēt pāri.

Pat ja viņa izaicināja puisi peldēt pāri ezeram, dzīvodama kaimiņos viņa noteikti apzinājas, cik ezers ir bīstams un zināja, ka puisis tik pat kā neprot peldēt un ezeru nepārpeldēs. Kāpēc meitenei vajadzēja tā darīt, vai tagad viņai vieglāk palika..?

Puisis, kas viņai dzīvoja kaimiņos bija viens no tiem retajiem, kuram nebija kaitīgo ieradumu. Bija pastāvīgs, darbu nekavēja, vienmēr atsaucīgs, ar prieku visiem izpalīdzēja un daudzu iemīļots.. Skumji, kā tāds puisis kā viņš tik pāragri atvadijās no dzīves. 

Mēs gribam, lai meitene izstāsta taisnību un saņem attiecīgu sodu par notikušo. Mēs  darām un darīsim visu  iespējamo, lai meiteni sauktu pie atbildības..!

Līdzjūtība tuviniekiem."

Kā ziņots, Vecpiebalgas novada Taurenes pagastā, Rijas ezerā, Jāņu dienas rītā noslīkuši divi jaunieši.

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma šorīt ap plkst.6. Ap to laiku divi jaunieši bija iepeldējuši Rijas ezerā, bet aptuveni 10 līdz 15 metrus no krasta pazuduši zem ūdens.

Kā vēstīja Latvijas Radio, trīs jaunieši - divi puiši un viena meitene - bija nolēmuši ezeru pārpeldēt. Meitenei tas arī izdevies, taču vīrieši krastā neizkāpa.

VUGD glābēji pārmeklēja ūdenstilpi un atrada apmēram 17 gadus vecu noslīkušu jaunieti. Otra jaunā cilvēka meklēšanā tika iesaistīti ūdenslīdēji, kuri ūdens dzelmē atrada apmēram 20 gadus vecu vīrieti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Notikumā vietā strādāja arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi, pastāstīja dienesta pārstāve Inga Vītola. Pēc mediķiem sniegtās informācijas, trīs cilvēki šorīt bija mēģinājuši pārpeldēt pāri ezeram. Jaunai sievietei tas izdevies, taču divi jauni vīrieši noslīkuši.