foto: Rich / Splash News/ Vida Press
Rīgas centrā pošas pirmais vegānu festivāls
Pasākumā varēs baudīt vegānus ēdienus un dzērienus.
Kultūra
2017. gada 30. maijs, 09:44

Rīgas centrā pošas pirmais vegānu festivāls

LETA

Augusta izskaņā Rīgā notiks Latvijā pirmais "Vegānfestivāls", kura apmeklētāji varēs piedalīties izglītojošos pasākumus, baudīt ēdienu un klausīties mūziku, pavēstīja biedrības "Dzīvnieku brīvība" projektu vadītāja Ieva Immure.

Festivāla programma tiks izziņota drīzumā, taču jau šobrīd zināms, ka tajā norisināsies lekcijas par vegānismu un dzīvnieku tiesībām, meistarklases ar Latvijas augu valsts ēdienu meistariem, pašmāju mūziķu koncerti un tirdziņš.

Pasākumu organizē sabiedriskā organizācija "Dzīvnieku brīvība".

Pasākuma organizatori norāda, ka vegānisma festivāli ir populāra tradīcija daudzās Eiropas valstīs, taču Latvijā šāds pasākums tiek rīkots pirmoreiz. "Vēlamies sarīkot tādu notikumu, kurā vienlīdz labi justos gan pārliecināti vegāni, gan tie, kas šo vārdu dzird pirmoreiz," sacīja "Dzīvnieku brīvības" vadītājs Aivars Andersons.

Patlaban aktīvi notiek dalībnieku - vegānisku ēdienu, kosmētikas un citu produktu ražotāju, tirgotāju un ēdinātāju, kā arī mākslinieku un mūziķu - pieteikšanās festivālam. Dalībnieku vai brīvprātīgo anketu var aizpildīt festivāla mājaslapā. Mājaslapā un festivāla sociālo tīklu profilos "Facebook", "Twitter" un "Instagram" var uzzināt vairāk par vegānismu, festivālu un tā jaunumiem.

Pasākums norisināsies 26. augustā, K. K. fon Stricka Villā, Aristīda Briāna ielā 9.

Vegānisms ir ētiska nostāja un dzīvesveids, kura atbalstītāji cenšas neizmantot dzīvniekus pārtikai, apģērbam, izklaidei vai jebkādiem citiem nolūkiem. Visbiežākie šādas izvēles iemesli ir ētiski apsvērumi saistībā ar dzīvnieku tiesībām vai labturību, kā arī ieguvumi attiecībā uz veselību un vides aizsardzību. Vegāni izvairās no jebkāda veida dzīvnieku izcelsmes produktu lietošanas.