Saeimas deputāta ģimenes firma pieķerta elektrības zagšanā
Politika
2011. gada 15. augusts, 09:38

Saeimas deputāta ģimenes firma pieķerta elektrības zagšanā

Jauns.lv

Saskaņas centra (SC) Saeimas deputāta Igora Meļņikova ģimenes uzņēmums pieķerts elektrības zagšanā, vēsta portāls "Pietiek.com", atsaucoties uz tā rīcībā esošo "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" sastādīto un apstiprināto aktu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Skaitītāja Nr. 45715842 esošās plombas ir nospiestas ar paštaisītu matricu, redzamas mehāniskas iejaukšanās pēdas tika konstatētas. Skaitītājā ir veiktas izmaiņas tā konstrukcijā. Skaitītājā ir iebūvēta ar gaismu vadāma ierīce, ar kuras palīdzību var atslēgt elektronenerģijas patēriņa uzskaiti "B" un "C" fāzēs," teikts sastādītajā aktā par pārkāpumiem, kas konstatēti SIA "Karavīrs" objektā - birojā Rīgā, Baltajā ielā 5a.

Kā liecina "Lursoft" dati, vienīgā SIA "Karavīrs" īpašniece ir 1946.gadā dzimusī Ņina Tjurina, bet vienīgā valdes locekle - 1969.gadā dzimusī Tamāra Meļņikova. Ņina Tjurina deputāta Meļņikova amatpersonas deklarācijā uzrādīta kā viņa māte, bet Tamāra Meļņikova - kā dzīvesbiedre.

"Latvenergo" datu bāzes izdrukā, kā vienīgā kontaktpersona saistībā ar minēto objektu ir norādīts deputāts Meļņikovs, ziņo portāls. Par to, ka tas ir tieši viņš, neesot šaubu, jo kā kontakta elektroniskā pasta adrese norādīts Meļņikova Saeimas e-pasts.

Meļņikovs vēlāk portālam skaidroja, ka "tur nav nekāda zagšana. Tur ir kļūda skaitītājā. Mēs uzrakstījām sūdzību "Latvenergo". Es nezinu, kā šī kļūda gadījās."

Ne "Latvenergo", ne "Sadales tīkls" individuālu klientu pārkāpumus nekomentē, taču neoficiāli portālam apstiprināts, ka pārkāpums konstatēts, akts sastādīts, tagad klientam atliek nokārtot saistības vai arī doties uz tiesu.

LETA/ Foto: Ieva Čīka/ LETA