foto: Izklaides producentu grupa 7
Vāc ziedojumus mūziķa Valtera Frīdenberga vēža ārstēšanai. Pārciesti jau 8 ķīmijterapijas kursi, bet slimība atgriezās
Valters 26. oktobrī, atzīmējot savu 30. jubileju.
Dzīvības loterija
2017. gada 21. novembris, 15:22

Vāc ziedojumus mūziķa Valtera Frīdenberga vēža ārstēšanai. Pārciesti jau 8 ķīmijterapijas kursi, bet slimība atgriezās

Kasjauns.lv

Ziedojumu portālā "Ziedot.lv" publicēts lūgums pēc finansiālas palīdzības mūziķa Valtera Frīdenberga ārstēšanai. Pirmajam ārstēšanas posmam nepieciešami 17 500 eiro, pēc kura tiks sastādīts konkrēts ārstēšanas plāns un kopējās terapijas izmaksas. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valters Frīdenbergs ir Latvijā iemīļots mūziķis. Viņš ir dziedājis grupās "Dzeguzīte", "Putnu balle", "Tumsa", nesis Latvijas vārdu pasaulē, startējot Eirovīzijas dziesmu konkursā. Daudzu gadu garumā ar vārdiem "Sirds ir kā tilts" labdarības akcijās aicinājis palīdzēt smagi slimiem bērniem. Šobrīd palīdzība nepieciešama Valteram pašam, raksta "Ziedot.lv". 

Pirms gada veicot veselības pārbaudes, Valters saņēma ziņu, kas stindzina ikvienu - vēzis. Dzīve sagriezās kājām gaisā, bet Valters nepadevās. Tika veikta operācija un trīs ķīmijterapijas kursi. Rezultāti bija labi un bija cerība, ka slimību izdosies uzveikt.  

Valteru Frīdenbergu apsveic 30. jubilejā

Koncertuzveduma “Dod, Dieviņi!” dalībnieki 2017. gada 26. oktobrī apsveic 30. jubilejā mūziķi Valteru Frīdenbergu.

gallery icon
26

Tomēr šovasar slimība atgriezās, tika atklātas metastāzes limfvados un saslimšana strauji progresēja, kas ārstiem atkal lika pieņemt lēmumu uzsākt ķīmijterapiju. Kopš tā laika ir izieti vēl pieci ķīmijterapijas kursi, kas kopā gada laikā sastāda jau astoņus ķīmijterapijas kursus un operāciju. Ar Latvijā pieejamajām ārstēšanas metodēm un medikamentiem izdodas tikai stabilizēt esošo situāciju, bet vēža šūnas ārstēšanai nepadodas.

Turpināt cīņu par Valtera dzīvību ir uzņēmusies "Charité" klīnika Vācijā. Pirmajam posmam, kas ietver specifisku diagnostiku un sākotnējo terapiju, nepieciešami 17 500 eiro. Pēc šī kursa klīnika sastādīs konkrētu ārstniecības plānu un kopējās terapijas izmaksas.

Lai segtu ārstēšanās izmaksas, nepieciešams līdzcilvēku atbalsts. Lai mūsu sirdis ir kā tilts, kas dos cerību Valteram!

Ziedot var šeit.