Citi sporta veidi
2018. gada 13. jūlijs, 19:07

Briedis paziņo, ka saraustītās treniņnometnes dēļ šobrīd var parādīt sevi uz 60%

LETA

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis šobrīd no sava snieguma var parādīt 60%, piektdien pēc atklātā treniņa atklāja sportists.

Boksera Maira Brieža atklātais treniņš pirms cīņas ar francūzi Delorjē

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis piektdien, 13.jūjlijā aizvadīja atklāto treniņu, gatavojoties 21.jūlija cīņai ar francūzi Brandonu Delorjē.

gallery icon
54

Briedis 21.jūlijā Pasaules boksa supersērijas fināla ietvaros tiksies ar mazpazīstamo francūzi Delorjē. Abu sportistu divcīņa notiks Krievijas galvaspilsētā Maskavā, kad gaidāms arī supersērijas fināls pirmajā smagajā svarā starp ukraini Oleksandru Usiku un krievu Muratu Gasijevu.

"Jūtos labi, bet 21.jūlijā jutīšos vēl labāk. Treniņnometne bijusi saraustīta, jo mēnesi nebija skaidrības, vai Usiks boksēsies vai neboksēsies finālā. Nezinājām, kā gatavoties. Sagatavojies esmu uz 60%, taču ceru, ka tie procenti būs kvalitatīvi. Cerams, ka parādīšu labu boksu," atzīmēja Briedis.

Viņš pretinieku raksturo kā tumšo zirdziņu, kurš pārstāv tipisku Francijas boksa skolu.

"Nedaudz zinām par viņa auguma parametriem un boksēšanās stilu. Tas mums būs neliels pārbaudījums. Citi nepiekristu šādam pretiniekam, jo viņam nav augsta vieta rangā. Skatīties reitingus ir ļoti nepareizi. Pretinieks ir tāds pats cilvēks kā es. Gatavojos maksimāli, izeju nometni ar visiem 12 raundiem. Ceru, ka būs labs rezultāts un nebūs muļļāšanās. Vajadzīgs pasaules līmeņa bokss," skaidroja Briedis.

Brieža un Delorjē cīņa kalpos kā iesildošā Pasaules boksa supersērijas finālam. Teorētiski latvietis ir arī kā fināla cīņas rezervists, tomēr maz ticams, ka viņš tiks pie iespējas cīnīties par galveno balvu, jo tad kādam no finālistiem - Usikam vai Gasijevam - jāatsākās no dueļa.

"Līdz pat pēdējam domāju, ka Usiks var noiet no fināla cīņas. Cerams, ka fināls notiks, jo visi gaida šo maču. Es gatavojos 21.jūlijam, pretiniekam no Francijas. Viņš pārstāv franču skolu - ļoti izturīgi bokseri, kuri ļoti stūrgalvīgi iet virsū. Iespējams, ka būs ko iesvīst," pauda Briedis.

Pēc šīs cīņas Briedim tiks veikta operācija. Tiesa, plašāka informācija par gaidāmo operāciju pagaidām netiek izpausta.

"Tas man traucējis pilnvērtīgi boksēt un, iespējams, iegāza cīņā pret Usiku. Taisīsim operāciju, lai varētu mani redzēt vecajā stilā, kurā darīju visu, lai pretinieku dabūtu gar zemi. Fiziski jūtos labi. Boksam ir jābūt kvalitatīvām, bet šobrīd varu parādīt sevi uz 60%. Operāciju veiks plastiskās ķirurģijas ārsts no Latvijas. Viņa rokās būs Latvijas boksa nākotne," uzsvēra Briedis.

Iepriekš ar Briedi strādāja treneris Sandis Kleins, bet šai cīņai viņu gatavoja Dmitrijs Šiholajs.

"Sandis sastādīja fiziskās sagatavotības plānu, lai justos labi. Cerams, ka 21.jūlijā redzēsim pozitīvas izmaiņas. Dmitrijs vēlējās izmainīt kļūdas, kas traucē cīņās. Esmu boksā 18 gadus un kļūdas ir grūti izmainīt, bet cenšamies," atklāja Briedis.

Janvāra beigās Briedis pēc skaistas 12 raundu cīņas "Arēnā Rīga" Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem piekāpās ukrainim Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu un ieguva arī iepriekš latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuva par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta.

Kā atklāja Briedis, piedāvājums par revanša cīņu vēl arvien ir spēkā.

"Skatīsimies, kā Usiks noboksēs ar Gasijevu, pēc tam varēs kaut ko domāt. Neieciklējamies tikai uz Usiku, ir arī citi ceļi. Kallem Zauerlandam ir daudz citi piedāvājumi. Gribu savu zaļo [WBC čempiona] jostu atpakaļ, tas viss ko varu pateikt," atzīmēja Briedis.

Savas karjeras laikā 25 gadus vecais Delorjē 13 cīņās guvis 11 uzvaras, bet tikai vienu ar nokautu, vienreiz cīnījies neizšķirti un vienu reizi zaudējis.

Tikmēr 33 gadus vecais Briedis 24 cīņās guvis 23 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu.