foto: Scanpix/LETA
Pasaule tam negrib ticēt, bet šī ir 16 gadus veca skrējēja no Etiopijas
Hirmavita Gebržihaira (pa kreisi) un viņas tautiete Ežgajehte Taije pēc finiša 5000 metru distancē.
Citi sporta veidi
2018. gada 13. jūlijs, 15:50

Pasaule tam negrib ticēt, bet šī ir 16 gadus veca skrējēja no Etiopijas

Jauns.lv

Somijas pilsētā Tamperē notiekošajā U-20 pasaules čempionātā vieglatlētikā izcēlies visai plašs skandāls un neticība par bronzas medaļas ieguvēju 5000 metru skrējienā 16 gadus veco etiopieti Hirmavitu Gebržihairu.

Sportistes izskats liek apšaubīt, vai tiešām viņa varētu būt 16 gadus veca. Ja tiešām, tā izrādīsies patiesība, tad viņas paveiktais - bronzas medaļa cīņā ar četrus gadus vecākām konkurentēm - liek domāt, ka vieglatlētikas pasaule pieredz jaunas zvaigznes dzimšanu.

Sociālajos tīklos pēdējas diennakts laikā netrūkst joku par Hirmavitu Gebržihairu.

Piemēram, 24 gadus vecais spāņu skrējējs Oskars Husiloss joko, ka sportistes bērni un mazbērni tribīnēs esot vērojuši viņas panākumu U-20 pasaules čempionātā.

Citi asprāši izsaka versiju, ka Hirmavita ir kino tēla, kurš kļuva arvien jaunāks, Bendžamina Batona māsīca.

Tikmēr vēl kāds jokdaris pieļauj versiju, ka Gebržihaira esot pieredzējusi Amerikas pilsoņu karu, abus Pasaules karus, kā arī to, kā leģendārais Pele 1970. gadā paceļ virs galvas futbola Pasaules kausu.

Pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas mājaslapā pieejamās informācijas Etiopijas skrējēja esot dzimusi 2001. gada 21. novembrī, tomēr daudzi tam nevēlas ticēt.