foto: EPA
Aļona Ostapenko pretendē uz balvu par lielāko atdevi
Ostapenko starp pretendentēm uz balvu par lielāko atdevi Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā.
Citi sporta veidi
2018. gada 21. marts, 19:41

Aļona Ostapenko pretendē uz balvu par lielāko atdevi

Jauns.lv/LETA

Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko izvirzīta balvai, kuru pasniegs tenisistei par lielāko atdevi Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā.

No šīs grupas uz balvu, kuru pasniedz tenisistēm, kuras demonstrējušas neatlaidīgu cīņu kortā un nesavtīgi pārstāvējušas savu valsti, pretendē arī Johanna Konta no Lielbritānijas un Olga Daniloviča no Serbijas.

Ostapenko februāra sākumā Tallinā notikušo turnīru iesāka ar zaudējumu vienspēlē, bet pēc tam uzvarēja nākamās cīņas.

Latvijas izlase, kurai palīdzēja pasaules divdesmitnieka spēlētājas Ostapenko un Anastasija Sevastova, pārvarēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru un kvalificējās "play-off" kārtai par vietu otrajā pasaules grupā.

Izlozē par Latvijas pretinieci kļuva Krievija, kas otrās pasaules grupas cīņā ar 1-4 zaudēja Slovākijai, taču zaudētājas bija tālu no optimālā sastāva.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas atkal tiks apvienotas, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei aprīlī jāpārvar "play-off" kārta.