foto: AFP/Scanpix/LETA
Deniss Vasiļjevs pat pēc kritieniem un 19. vietas: "Esmu ļoti apmierināts un pārpildīts ar labām emocijām"
Deniss Vasiļjevs atklāja, ka atzīmēm viņš īpašu uzmanību nepievērš, bet gan izpildījumam.
Citi sporta veidi
2018. gada 17. februāris, 05:02

Deniss Vasiļjevs pat pēc kritieniem un 19. vietas: "Esmu ļoti apmierināts un pārpildīts ar labām emocijām"

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs pēc sava Phjončhanas olimpisko spēļu slidojuma izvēles programmā ļoti apmierināts un pārpildīts ar labām emocijām, uzsvēra sportists.

Deniss Vasiļjevs olimpisko spēļu izvēles programmā

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs pēc sava Phjončhanas olimpisko spēļu slidojuma izvēles programmā ļoti apmierināts un pārpildīts ar labām emocijām, uzsvēra ...

gallery icon
125

Sestdien Phjončhanā rīta cēlienā tika aizvadītas izvēles programmas sacensības vīriešu daiļslidošanā. 18 gadus vecais Vasiļjevs savu slidojumu aizvadījis pirmais. Viņš tajā, izpildot trīskāršos akseļus, piedzīvoja divus kritienus, bet kopumā nopelnīja 155,06 punktus. Ņemot vērā īso programmu, summā viņam tika 234,58 punkti, kas tikai par deviņiem punktiem atpaliek no sportista personīgā rekorda un ļāva Latvijas labākajam daiļslidotājam izcīnīt 19. vietu.

Vasiļjevs īsajā programmā piektdien pieļāva kļūdu trīskāršā aksela lēcienā, sacensību pusceļā ieņemot 21.vietu, tomēr tiekot pie iespējas izpildīt izvēles programmu. Tajā Latvijas sportists arī neiztika bez misēkļiem, jo atkal kļūdījās akseļa lēcienos, šoreiz nokrītot pat divas reizes, par savu uzstāšanos gan nopelnot 155,06 punktus. Sacensību summā 18 gadus vecais daugavpilietis tika pie 234,58 punktiem, kas viņam ļāva iekļūt starp 20 labākajiem dalībniekiem.

No sava personīgā rekorda izvēles programmā (158,41), kas tika sasniegts janvārī Eiropas čempionātā, viņš atpalika par 3,35 punktiem, bet summā viņu no sava labākā rezultāta (243,52) šķīra 8,94 punkti.

"Esmu ļoti apmierināts un pārpildīts ar labām emocijām. Es labi noslidoju, man patika savs priekšnesums un arī skatītāji juta man līdzi," sacīja Vasiļjevs. "Uzskatu, ka startēt pirmajam ir vieglāk, jo ir sarežģīti gaidīt savu kārtu un būt nepieciešamajā noskaņojumā, kad jākāpj uz ledus. Ja slidoju ātrāk, man ir vieglāk."

Vasiļjevs sestdien startēja nedaudz pēc plkst.10 pēc vietējā laika, bet arēna tik agrā rītā bija pustukša. Sportists izteicās, ka viņš būtu gribējis, lai tribīnes būtu piepildītas, kas sniegtu vairāk emociju, tomēr viņš tik un tā arēnā redzējis Latvijas karogus. Vasiļjevs Āzijā ir gana populārs un šeit viņam ir daudz atbalstītāju.

Daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs īsajā programmā ierindojās 21. vietā.

gallery icon
18

"Šodien nesanāca tas pats lēciens, kas vakar - trīskāršais aksels. Visas slidošanas laikā gan šodien, gan vakar īsajā programmā tas bija vienīgais lēciens, kas nesanāca. Iesildīšanās laikā arī tad izdevās, tad nē. Ir sarežģīti lēcienu pielāgot, jo dažbrīd to lec labi, bet pēc tam tas "nonāk no sliedēm" un kaut kur pazūd. Nedēļu pirms olimpiskajām spēlēm man šis lēciens izdevās, bet dažas dienas pirms priekšnesuma tas nolēma pazust," atklāja Vasiļjevs.

"Par savām atzīmēm pārāk daudz nedomāju, drīzāk veltu uzmanību savam slidojumam un 100% izpildījumam. Es slidoju, lai saņemtu lieliskas emocijas," norādīja Vasiļjevs. "Šajās olimpiskajās spēlēs esmu sapratis ļoti daudz no tā, ko man vajag uzlabot. Šī pieredze ir ļoti nepieciešama manas karjeras turpinājumam. Nevaru sagaidīt, kad varēšu atgriezties mājās un sākt strādāt."

Vasiļjevs atzina, ka no līdzjutēju viedokļa viņam šīs neesot bijušas emocionālākās sacensības, jo arēna neesot bijusi piepildīta.

Latvijas sportisti Phjončhanā 16. februārī

Latvijas sportisti ziemas olimpisko spēļu mājvietā Phjončhanā 16. februārī.

gallery icon
111

"Uz izvēles programmu noteikti atnāca arī cilvēki, kuri par daiļslidošanu neko daudz nezina. Tomēr man pašam šis bija ļoti emocionāls un piepildīts slidojums, jo man ļoti tas patika. Man nav tik liela pieredze slidot, kad man tas pie viena arī patīk," izteicās Latvijas daiļslidotājs.

Par olimpisko čempionu kļuva iepriekš īsajā programmā uzvarējušais japānis Jazuru Hanju, kurš cīņā par vietu uz pjedestāla apsteidza savu tautieti Šomu Uno un labāko Eiropas daiļslidotāju Havjers Fernandezs.

Hanju 111,68 punktiem īsajā programmā pieplusoja 206,17, uzrādot otru labāko rezultātu un summā iekrājot 317,85 punktus. Uno savāca 306,90 punktus, bet Fernandezs 305,24.

Pārliecinoši labāko rezultātu izvēles programmā uzrādīja amerikānis Nātans Čens, kurš sakrāja 215,08 punktus, tomēr viņš iepriekš ļoti neveiksmīgi startēja īsajā programmā, pēc kuras bija vien 17. vietā un spēja pakāpties vien līdz 5. vietai summā.

Pašlaik 18 gadus vecais Vasiļjevs ir olimpisko spēļu debitants. Viņš šogad izcīnīja augsto ceturto vietu Eiropas čempionātā. Olimpisko ceļazīmi daugavpilietis nopelnīja pērn pasaules čempionātā, kurā ierindojās 14.pozīcijā.

Šosezon Vasiļjevs, kuru trenē slavenais šveicietis Stefans Lambjēls, piedalījās divos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) "Grand Prix" posmos, Maskavā notikušajā etapā ieņemot astoto vietu, bet pēc tam novembrī Japānas pilsētā Osakā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Nākamajā trešdienā daiļslidošanā sāksies sacensības dāmām, kur Latviju pārstāvēs Diāna Ņikitina.