foto: AFP/Scanpix/LETA
Ulla Zirne skaidro, kāpēc šodienas braucieni nepadevās
Ulla Zirne neslēpj, ka ir rūgtums par šodienas diviem braucieniem.
Citi sporta veidi
2018. gada 13. februāris, 19:49

Ulla Zirne skaidro, kāpēc šodienas braucieni nepadevās

LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne otrdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs startējusi ar pārāk lielu pārliecību, kas viņai liedzis nosargāt vietu pirmajā desmitniekā, pēc sacensībām atzina sportiste.

Latvijas sportisti 13. februārī sacensībās un treniņos olimpiskajā Phjončhanā

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs otrdien, 13. februārī sacensības aizvadīja deviņi Latvijas sportisti: ātrslidotājs Haralds Silovs, šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Jānis ...

gallery icon
71

Zirne, kura pēc pirmajiem diviem braucieniem bija astotā, otrdien summā savās otrajās olimpiskajās spēlēs ieguva 12.vietu. Pirms četriem gadiem Sočos viņa bija 18.pozīcijā.

"Neteiksim, ka jūtos slikti. Raudāt neraudāšu. Protams, ir rūgtums. Paies kāds brītiņš, varbūt tad sapratīšu kārtīgi kas un kā," pēc sacensībām pauda Zirne, pirms kuras ceturtā brauciena smagu kritienu trasē piedzīvoja amerikāniete Emīlija Svīnija. "Es kritienu neredzēju, bet visi teica, ka labi vien ir. Esot bijis traks kritiens. Man tas neko daudz nemainīja, bet pirms mana brauciena vienkārši bija diezgan liela pauze. Ceturtajam braucienam biju pamatīgi sagatavojusies, taču paspēju nosalt un atslābt. Bija saraustīti, un tas traucēja."

"Ja šajos četros braucienos būtu bijusi stabilitāte, tad viss būtu bijis kārtībā. Vakar viss bija kārtībā un atslēgas vieta - devītā virāža - sanāca ļoti labi, jo ieeja bija precīza uz milimetriem. Tāpēc šī vieta pat šķita viegla. Šodien biju ar pārāk lielu pārliecību un es neizdarīju visu, ko vajadzēja," atzina Zirne, kura pieļāva rupju kļūdu trešajā braucienā.

Latvijas kamaniņu braucēja atzina, ka ceturtais brauciens viņai bijis viduvējs, jo bijušas kļūdas.

Phjončhanas olimpiskais parks

gallery icon
37

"Svīnijas kritiena radītās pauzes dēļ pirms starta jutos jau nedaudz izpumpēta. Bija jāsavācas," izteicās Zirne.

"Uz Phjončhanu tik un tā turpmāk braukšu ar prieku, jo rezultāts nemaina to, ka šī trase ir mana mīļākā," uzsvēra Zirne. "Man patīk sajūtas šajā trasē, kā arī tās ātrums, garie līkumi un intriga par devīto virāžu."

Tikmēr abas pārējās Latvijas kamaniņu braucējas Phjončhanas olimpiskās spēles aizvadīja pieticīgāk - Elīza Cauce ierindojās 16.vietā, kamēr debitante Kendija Aparjode ieņēma 22.pozīciju.