foto: AP
Dāvis Bertāns ar 18 punktiem palīdz "Spurs" izcīnīt graujošu uzvaru
Dāvis Bertāns mačā pret Denveras "Nuggets".
Basketbols
2018. gada 14. janvāris, 10:58

Dāvis Bertāns ar 18 punktiem palīdz "Spurs" izcīnīt graujošu uzvaru

LETA

Sanantonio (ASV), 14.janv., LETA. Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien iemeta 18 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kas palīdzēja viņa pārstāvētajai Sanantonio "Spurs" savu skatītāju priekšā ar 112:80 (32:16, 24:28, 26:25, 30:11) pārliecinoši pārspēt Denveras "Nuggets".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bertāns šajā mačā atkārtoja savu realizēto tālmetienu rekordu, jo sestdienas spēlē viņš grozā raidīja sešus trejačus. Šo rekordu viņš uzstādīja pirmdien, kad cīņā pret Sakramento "Kings" pretinieku grozā sameta 28 punktus.

Latviešu basketbolists sestdienas mačā laukumā pavadīja nepilnas 23 minūtes, kuru laikā iemeta sešus no septiņiem tālmetieniem, bet vienīgais viņa divpunktnieks lidoja grozam secen. Tāpat viņa rēķinā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle un viens noteikumu pārkāpums.

Kamēr Bertāns bija laukumā, "Spurs" iemeta par 25 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs šajā mačā.
"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Kavai Lenards, kurš laukumā atgriezies pēc savainojuma izārstēšanas, bet vēl ar 15 punktiem atzīmējās Lemarkuss Oldridžs.
Savukārt "Nuggets" sastāvā 23 punktus iemeta Nikola Jokičs, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, bet 18 punkti Gerijam Harisam.

Jau ar spēles pirmajām minūtēm "Spurs" vienība ņēma šī mača iniciatīvu savās rokās un vadībā atradās visu spēles laiku. Tikmēr Bertāns šajā spēlē pirmo reizi laukumā nāca piektajā minūtē un jau pirmajā ceturtdaļā sarūpēja nelielu uguņošanu, jo iemeta trīs tālmetienus, bruģējot Sanantonio komandas ceļu pretī graujošai uzvarai.

Vēl divus trejačus latviešu snaiperis realizēja otrajā ceturtdaļā, bet sesto trīspunktnieku viņš iemeta noslēdzošajā ceturksnī, kad "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs vairāk izspēlēties deva vienības rezervistiem.

"Spurs" ar 44 spēlēs izcīnītām 29 uzvarām Rietumu konferences kopvērtējumā joprojām ir trešajā pozīcijā, kamēr "Nuggets" ar 22 panākumiem 43 mačos ir septītajā pozīcijā.
Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs pirmdien, kad izbraukumā spēkosies ar Atlantas "Hawks".