foto: LETA
TTT meitenes nodrošina pirmo vietu Austrumeiropas līgas apakšgrupā
Gunta Baško-Melnbārde.
Basketbols
2018. gada 13. janvāris, 18:28

TTT meitenes nodrošina pirmo vietu Austrumeiropas līgas apakšgrupā

Kasjauns.lv/LETA

Latvijas čempiones "TTT Rīga" sestdien nodrošināja pirmo vietu Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) B apakšgrupā.

B apakšgrupas sestās kārtas mačā "TTT Rīga" savā laukumā ar 62:43 (16:15, 18:6, 17:8, 11:14) pārliecinoši uzvarēja Slovākijas vienību Pještjani "Čajky".

Līdz ar to Latvijas komanda izcīnījusi uzvaras visās sešās aizvadītajās spēlēs un nodrošinājusi uzvaru B apakšgrupā. Tāpēc rīdzinieces ceturtdaļfinālā tiksies ar citu pašmāju vienību "Liepājas papīrs"/LSSS.

Sestdienas spēlē "TTT Rīga" sastāvā 13 punktus iemeta Gunta Baško-Melnbārde, kurai arī astoņas atlēkušās bumbas, bet deviņus punktus pievienoja Liene Priede.

Regulārā turnīra noslēdzošajā mačā rīdzinieces svētdien Salaspilī tiksies ar Kazahstānas komandu Astanas "Tigers".

Ar sešām uzvarām sešās spēlēs "TTT Rīga" ir pārliecinošā B apakšgrupas kopvērtējuma vadībā, kamēr otrā ar pieciem panākumiem ir Zviedrijas komanda Ūmeo "Udominante". Ar četriem panākumiem seko "Čajky", bet ceturtā ar trim uzvarām ir Maskavas "Dinamo".

Tikmēr A apakšgrupā pirmā ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs bija Slovākijas vienība Košices "Good Angels", kam ar piecām uzvarām sekoja Zviedrijas čempionvienība "Lulea" un Beirūtas "Al-Riyadi" no Libānas. Savukārt ceturtā ar četriem panākumiem bija "Liepājas papīrs"/LSSS.

Šo EEWBL sezonu uzsāka 16 komandas no desmit valstīm, kas sadalītas divās grupās, katras apakšgrupas vienībai trīs sabraukumu laikā aizvadot viena apļa turnīru. Katras apakšgrupas četras labākās vienības iekļūs izslēgšanas turnīrā, bet sezonas noslēgumā notiks finālčetrinieka sacensības.