Bērni
2018. gada 16. augusts, 06:34

Pēc īpaši traģiska gada Vācijā eksperti nonāk pie sāpīga secinājuma - daudzi bērni noslīkuši, jo vecāki šļūkā telefonus

Jauns.lv

Atbildīgās amatpersonas Vācijā izplatījušas brīdinājumu, jo secināts, ka pieaugošais bērnu noslīkšanas gadījumu skaits ir tieši saistīts ar izplatīto paradumu iegrimt viedierīcēs, vēstī "The Guardian".

Šajā rekordkarstajā vasarā Vācijā noslīkuši vairāk nekā 300 cilvēki - nebija teju ne siltas dienas bez vismaz vienas traģiskas ziņas.

Vācijas Glābēju asociācijas pārstāvji secinājuši, ka tam ir tieša saistība ar vecākiem, kuri šļūkā telefonos un nepamana, ka atvase ūdenī nonākusi grūtībās. "Tikai daži vecāki un vecvecāki ir ņēmuši vērā ieteikumu: kad jūsu bērns vai mazbērns ir ūdenī, nolieciet viedtālruni malā," stāsta asociācijas pārstāvis Akims Vīze.

"Mēs piedzīvojam mirkļus, ka cilvēki ikdienā baseinus uzskata par bērnudārziem un vienkārši nepievērš uzmanību," izteicies Vācijas Baseinu uzraugu asociācijas pārstāvis Pēters Harchaims.

"Kādreiz vecāki un vecvecāki vairāk pavadīja savu laiku ar bērniem baseinos. Bet tagad pieaudzis to vecāku skaits, kas iegrimuši savos tālruņos un neskatās ne pa labi, ne pa kreisi, nemaz nerunājot par savu bērnu uzmanīšanu," viņš sacīja, piebilstot, ka mūsdienās pieaugušie izturas ārkārtīgi nolaidīgi.

Pagājušajā nedēļā vien Vāciju pāršalkušas ziņas par vairākiem traģiskiem negadījumiem uz ūdens, vienā gadījumā baseinā Bavārijā noslīcis septiņus gadus vecs puisītis.

Starp šogad noslīkušajiem Vācijā ir vairāk nekā 20 bērni, kas jaunāki par 15 gadiem, kā arī 40 jaunieši vecumā no 16 līdz 25 gadiem.

Abas iestādes bažījas, ka valsts atbalsta trūkums peldēšanas iemaņu attīstīšanai Vāciju padarīs par nepeldētāju zemi un radīs apstākļus, kur cilvēkiem trūkst zināšanu par to, kā jārīkojas uz ūdens.

"Daudzi cilvēki šovasar noslīka, jo viņi neko nezināja par ūdens temperatūrām, straumēm ūdeņos, kuros viņi peldējās, vai tāpēc, ka kājās pēkšņi iemetās krampis un ezera vidū viņiem nebija ne jausmas, kas jādara tālāk," saka speciālisti.

Cilvēki sauļojas Baltijas jūras piekrastē Vācijas pusē

Cilvēki sauļojas Baltijas jūras piekrastē Vācijas pusē

gallery icon
8

Tēmas