foto: Juris Rozenbergs
Kāpēc Marija Naumova atgriezās Latvijā?
Dziedātāja Marija Naumova atgriezusies dzimtenē un šajā pavasarī dosies koncertos pa Latviju.
Intervijas
2017. gada 4. aprīlis, 06:39

Kāpēc Marija Naumova atgriezās Latvijā?

Kasjauns.lv

Kamēr vieni dažādu iemeslu dēļ pamet Latviju un dodas pasaulē laimi meklēt, citi atgriežas mājās. Tā rīkojusies arī dziedātāja Marija Naumova. Kāpēc viņa ir atpakaļ Latvijā – to raksta žurnāls “Kas Jauns” šīs nedēļas numurā.

„Parīze bija mūsu otrās mājas deviņus gadus. Kopš pagājušā gada vasaras esam atpakaļ,” nosaka dziedātāja, kura uz Franciju pārcēlās kopā ar ģimeni – vīru Raiti Bullīti un viņa meitu Ramonu. Pirms sešiem gadiem tur pasaulē nāca arī Marijas un Raita dēls Artūrs. Kamēr vīrs veltīja laiku biznesam, Marija Parīzē studēja džezu, aktiermeistarību un apguva afrikāņu dejas, kā arī gatavoja jaunas koncertprogrammas, ar kurām regulāri viesojās Latvijā. Nu viņa atgriezusies Latvijā uz palikšanu.
Taujāta, vai devusies prom no Francijas, lai bēgtu no teroraktiem, Marija žurnālam “Kas Jauns” saka: „Mēs izlēmām atgriezties mājās jau neilgi pirms šausminošajiem notikumiem, kas sāka skart Eiropu. Tas bija paralēli. Bet tagad nekur pasaulē nav droši, ne tikai Francijā, Parīzē. Ziniet... Esmu fatāliste. Jebkur kaut kas var notikt, un es vairāk paļaujos uz likteni un Dieva gribu. Viss atkarīgs no tā, kāda katram mums ir karma, kas mums lemts.”
Kāpēc tad viņa atgriezās? „Viens no galvenajiem iemesliem bija tas, ka mājas ir mājas. Viennozīmīgi. Nekas nav labāks par mājām! Otrs iemesls domāt par atgriešanos bija bērna izglītība, jo šogad rudenī dēlam jāuzsāk skolas gaitas. Godīgi? Izglītība Latvijā ir labāka. Bērnam šeit var iedot daudz vairāk. Jo te jau ir zināms, kas ir labs, kas nav. Šeit varam izvēlēties, kurā skolā bērns iegūs atbilstoša līmeņa izglītību. Parīzē ar to ir grūtāk, jo var trāpīt uz kolosāliem pasniedzējiem, kaut vai vienu, bet, kādi būs pārējie, nav zināms,” atbild dziedātāja.

Marijas Naumova valdzina albuma "Uz ilūziju tilta" atvēršanas svētkos

2016. gada 22. novembrī prezentēts dziedātājas Marijas Naumovas jaunais veikums – albums "Uz ilūziju tilta"

gallery icon
55


Šis pavasaris Marijai Naumovai ir ļoti radošs. Gada nogalē pēc 12 gadu pārtraukuma viņa izdeva jaunu albumu “Uz ilūziju tilta”, bet šajā pavasarī Marija dodas koncerttūrē. „Albums ir mans simboliskais tilts starp divām mājām – Latviju un Franciju, kā arī tilts starp divām paaudzēm – manu un vecāko paaudzi. Tas ir tilts starp to, kāda biju pirms desmit gadiem un kāda esmu tagad...” atklāj dziedātāja.
Vairāk par to, kā Marijai Naumovai un viņas ģimenei tagad klājas Latvijā, lasiet žurnāla “Kas Jauns” jaunākajā – 4. aprīļa numurā.

Vairāk par to, kā Marijai Naumovai un viņas ģimenei tagad klājas Latvijā, lasiet žurnāla “Kas Jauns” jaunākajā – 4. aprīļa numurā.

Kasjauns.lv/FOTO: Juris Rozenbergs, no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva