foto: Shutterstock
Ko droši var likt mikroviļņu krāsnī - un ko kategoriski nedrīkst
Nekad nedarbini tukšu mikroviļņu krāsni!
Noderīgi ikdienā
2018. gada 31. jūlijs, 09:10

Ko droši var likt mikroviļņu krāsnī - un ko kategoriski nedrīkst

"100 Labi Padomi"

Ēdiena sildīšanai vai gatavošanai mikroviļņu krāsnī izmanto karstumizturīgus stikla un keramikas traukus – vislabāk, ja uz tiem ir speciāls marķējums. Ēdienu mikroviļņu krāsnī visvienmērīgāk un visātrāk pagatavot ne pārāk dziļā apaļas formas traukā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Parastos stikla, fajansa, porcelāna traukus var izmantot ēdiena sildīšanai, taču uz ilgu laiku tos krāsnī labāk neievieto un rēķinies, ka tie sakarsīs un būs grūti izņemami. Ja vēlies pārliecināties, ka izvēlētais trauks tiešām ir lietošanai drošs, ielej tajā ūdeni un uz nepilnu sekundi ieliec mikroviļņu krāsnī. Ja, ņemot ārā, trauks izrādās stipri sakarsis, labāk meklē citu piemērotāku.

Mikroviļņu krāsnī var ievietot karstumizturīgus plastmasas traukus (vadies pēc marķējumu), taču ne produktus plastmasas maisiņos, kas paredzēti produktu glabāšanai. Uz īsu brīdi krāsnī var likt papīru un koku.

Ja gatavošanas procesā nepieciešams ēdienu pārklāt ar foliju, labāk izmantot īpaši mikroviļņu krāsnīm domāto. Parastā var izkust, jo ir plānāka, taču īslaicīgi ar to piesegt produktu var, drošības labad iepriekš nedaudz sacaurumojot ar kaut ko asu.

Saldētus produktus folija iepakojumā mikroviļņu krāsnī var gatavot ar nosacījumu, ja iepakojums nav dziļāk par pusotru – diviem centimetriem un iesaiņojumu ir attaisīts.

Ēdienu mikroviļņu krāsnī visvienmērīgāk un visātrāk pagatavot ne pārāk dziļā apaļas formas traukā.

Neievieto mikroviļņu krāsnī:

•    olu čaumalā – ne vārīties, ne karsēties. Mikroviļņu ietekmē olas iekšienē strauji pieaug spiediens, tādēļ tā sprāgst. Ja tomēr vēlies vārīt olu tieši mikroviļņu krāsnī, pameklē speciālos olu vārītājus mikroviļņu krāsnīm

•    produktus ar blīvu mizu – tomātus, olas dzeltenumus, aknas, tie var pārsprāgt; ja tomēr ir tāda vajadzība, produktus iepriekš nedaudz sabaksti

•    produktus iesaiņojumā, kas paredzēts ēdiena siltuma uzturēšanai – šādam iesaiņojumam parasti ir folijas iekšpuse, kas mikroviļņu ietekmē var izraisīt papīra aizdegšanos

•    metāla šķīvjus un bļodas, skārda kārbas, traukus ar metāla vāciņu

•    traukus ar metāla dekorējumu vai apzeltījumu

•    kristālu

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ko nekad nedarīt ar mikroviļņu krāsni

•    nedarbini tukšu mikroviļņu krāsni

•    neizmanto krāsni, ja durtiņas neveras ciet blīvi, kā arī gadījumos, ja bojāts durvju aizdares mehānisms vai stikls.