foto: BKNY / BACKGRID/All Over Press/ Vida Press
FOTO: Losandželosā noticis kārtējais "Padauzu gājiens" (18+)
Losandželosā šādu gājienu rīko modele un sabiedrības dāma Embera Rouza - feminisma kustības aktīviste.
Trakā pasaule
2018. gada 8. oktobris, 16:00

FOTO: Losandželosā noticis kārtējais "Padauzu gājiens" (18+)

Jauns.lv

Nedēļas nogalē Losandželosā noticis kārtējais "Padauzu gājiens" - parāde, kurā atkailinājušās dāmas ielās iziet seksīgos, nereti pat neķītros tērpos.

Parāde "SlutWalk" dažādās pasaules malās notiek jau vairākus gadus. Šī tradīcija aizsākusies 2011. gadā Kanādā, kad kāds Toronto policists apgalvoja, ka "sievietēm jābeidz ģērbties kā padauzām", lai izvairītos no seksuālas uzmākšanās un izvarošanas.

"Padauzu gājiens" Losandželosā

2018. gada 6. oktobrī Losandželosā notika kārtējais "Padauzu gājiens".

gallery icon

Losandželosā šādu gājienu rīko modele un sabiedrības dāma Embera Rouza - feminisma kustības aktīviste. "Ar to es gribu pievērst sabiedrības uzmanību šim jautājumam," saka viņa.

Lielākoties "Padauzu gājienā" piedalās jaunas sievietes, pēc saviem ieskatiem un iespējām tērpušās kā slampas. Parasti pasākuma ietvaros notiek arī lekcijas, izskaidrošanas darbi, ir iespēja paust savu viedokli pie "brīvā mirofona", demonstrēti pašaizsardzības treniņi, var veikt bezmaksas krūšu pārbaudes un HIV testus. Sievietes stāsta par savu skarbo pieredzi, runājot par izvarošanā pārciesto vai traumām pēc seksuālas uzmākšanās.