foto: Vida Press
Apcietināts vīrietis, kas vajāja Teilori Sviftu un sūtīja viņai draudu vēstules
Dziedātāja Teilore Svifta.
Slavenības
2018. gada 21. septembris, 15:37

Apcietināts vīrietis, kas vajāja Teilori Sviftu un sūtīja viņai draudu vēstules

Jauns.lv

26 gadus vecs amerikānis, kurš vajāja popzvaigzni Teilori Sviftu un sūtīja vēstules, kurās draudēja „izvarot un nogalināt”, šobrīd aizturēts un apcietināts.

ASV Tieslietu departamenta oficiāli izplatītajā paziņojumā norādīts, ka 26 gadus vecais Ēriks Svarbriks no Ostinas (Teksasā) arestēts un viņam izvirzīta apsūdzība par „starpštatu vajāšanu” un „starpštatu sūtījumiem ar nodomu draudēt”.

Šā gada janvārī dziedātāju Teilori Sviftu pārstāvošā kompānija „Big Machine Label Group” Nešvilā sāka saņemt vēstules no Svarbrika, kurās ierakstu kompānijas vadītājam Skotam Boršetam izteikts lūgums iepazīstināt viņu ar kompānijas klienti Teilori Sviftu.

foto: Vida Press
Teilores Sviftas vajātājs 26 gadus vecais Ēriks Svarbriks.

Kopumā ierakstu kompānija saņēmusi vismaz 40 pasta un e-pasta vēstules. Kad pirmie sūtījumi nav guvuši atsaucību, vēstules kļuvušas agresīvākas, tajās izteikt draudi par seksuālu izrēķināšanos un dzīvības atņemšanu dziedātājai.

Varas pārstāvji norāda, ka Svarbriks trīs reizes mērojis ceļu no Teksasas uz Nešvilu, lai pats personīgi nodotu savas vēstules ierakstu kompānijai. Šā gada 2. augustā Nešvilas policija vīrieti īslaicīgi apcietinājusi.

Pēc atbrīvošanas viņš turpinājis vajāt dziedātāju, līdz mēneša beigām nosūtot vēl 13 pasta un e-pasta draudu vēstules. Šajās vēstulēs „Svarbriks izsaka vēlmi izvarot un nogalināt” Sviftu, – apliecina varas iestādes. Vienā no tām Svarbriks draud, ka „atņems sev dzīvību Boršetas un viņa darbinieku acu priekšā”, bet citā licis noprast, ka „klīst ierakstu kompānijas tuvumā”.

Svarbriks šobrīd atrodas apcietinājumā Teksasā, bet vēlāk viņu paredzēts pārvest uz Tenesijas štatu. Ja tiesa atzīs viņu par vainīgu, vīrietim draud līdz pat piecu gadu ilgs cietumsods un 250 000 ASV dolāru liels naudas sods par katru pārkāpto likuma pantu.

foto: Vida Press
Dziedātāja Teilore Svifta.

„Pārāk bieži esam pieredzējuši, kādas var būt sekas, ja ignorējam konkrētu indivīdu pieaugošo vardarbīgo uzvedību,” norādījis advokāts Dons Kokrans. Viņš arīdzan norādījis, ka pieņemtie mēri pasargās potenciālo upuri no iespējama traģiska iznākuma, ko šādās reizēs nekad nevar izslēgt.

Tas, ka slavenībām reizēm mēdz būt apsēsti fani, nav nekas jauns. Pats spilgtākais piemērs ir leģendārais mūziķis Džons Lenons, kuru 1980. gadā nošāva viņa paša fans.

Teilorei Sviftai jau agrāk bijušas nepatikšanas ar apmātiem cilvēkiem, kurus nevarētu vērtēt kā fanus. Šie cilvēki dziedātājai izteikuši draudus. Aprīlī kādam vīrietim no Kanzasas piespriests 10 gadu ilgs pārbaudes laiks, jo viņš draudējis Sviftu nogalināt.

Kāds cits vīrietis no Konektikutas aplaupījis banku, jo šādi vēlējies atstāt iespaidu uz dziedātāju. Viņš mērojis ceļu no Konektikutas līdz Sviftas vasaras mājai Rodas salā, lai iemestu naudu viņas pagalma zālienā. Savukārt pērn kādam vajātājam bija izdevies iekļūt apsargātas Ņujorkas daudzdzīvokļu mājas priekšnamā, viņš notverts pie mūziķes apartamentu durvīm.

Teilores Sviftas dzīvoklis Ņujorkā

„Penthouse” apartamentus Ņujorkā dziedātāja Teilore Svifta iegādājās 2014. gada pavasarī no filmu „Gredzenu pavēlnieks” un „Hobits” režisora Pītera Džeksona.

gallery icon
8

Kas attiecas uz nevēlamu uzmanību no nepazīstamiem vīriešiem, atgādināsim par tiesas prāvu pret dīdžeju Deividu Milleru, kurā Svifta vīrieti apsūdzēja, ka viņš 2013. gadā „meet-and-greet” pasākumā atļāvies viņu apgrābstīt. Prāvu dziedātāja uzvarēja.