foto: AP/Scanpix/LETA
"Disney" aizvainojošu tvītu dēļ atlaiž "Galaktikas sargu" režisoru
Supervaroņu kinofranšīzes "Guardians of the Galaxy" ("Galaktikas sargi") režisors Džeimss Ganns.
Slavenības
2018. gada 21. jūlijs, 12:58

"Disney" aizvainojošu tvītu dēļ atlaiž "Galaktikas sargu" režisoru

LETA

Studija "Disney" no amata atbrīvojusi supervaroņu kinofranšīzes "Guardians of the Galaxy" ("Galaktikas sargi") režisoru Džeimsu Gannu saistībā ar dažiem pirms laba laika publicētiem aizskarošiem tvītiem, kas no jauna nokļuvuši uzmanības lokā. Tajos režisors joko par izvarošanu un pedofiliju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Aizvainojošās attieksmes un paziņojumi, kas atklāti Džeimsa Ganna laikjoslā, ir neattaisnojami un neatbilst mūsu studijas vērtībām," paziņojumā, kas izplatīts ASV medijiem, apliecināja "Disney" priekšsēdētājs Alans Horns.

Paziņojumā, kas publicēts izdevumā "Hollywood Reporter", Ganns pauda nožēlu un apliecināja, ka uzņemas visu atbildību par tvītiem.

Viens no "Galaktikas sargu" aktieriem Deivs Batista piektdien sociālajos tīklos pauda aizstāvības vārdus režisoram, apliecinot, ka viņš Ganna atlaišanu neuzskata par pareizu.

Ganns ir "laipns un jauks, un viņam ļoti rūp cilvēki un dzīvnieki. Viņš ir pieļāvis kļūdas. Mēs visi esam", norādīja Batista.

Pats režisors ceturtdien tviterī skaidroja - lai gan viņš sevi savulaik uzskatījis par provokatoru, kurš stāsta "jokus, kas ir šokējoši un tabu", tās "dienas, kad es saku kaut ko tikai tāpēc, lai šokētu vai izpelnītos reakciju, ir pagātnē".

Ganns režisējis divas iepriekšējās "Galaktikas sargu" franšīzes filmas, un bija plānots, ka viņš būs režisors arī trešajai filmai, kurai uz ekrāniem jāiznāk 2020.gadā.

Vecos tvītus, kas publicēti laikā no 2008. līdz 2011.gadam, uzgājis konservatīvais tīmekļa medijs "Daily Caller" un nule kā publicējis atkārtoti. Tam sekoja aicinājumi "Disney", lai Ganns tiek atbrīvots no amata.