Slavenības
2018. gada 21. jūnijs, 12:33

Zigmars Liepiņš joprojām no himalajiešu Teļača gaida kvasu

Jauns.lv

Ar impozantu notikumu, kuru "nevar nepastāstīt", sociālajos tīklos padalījies VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš (65).

Kādu dienu Zigmars Liepiņš un viņa sieva Mirdza Zīvere izprātojuši, ka vajadzētu pasūtīt pusdienas uz mājām.

Zigmara Liepiņa 65. jubilejas autorkoncerts

Latvijas Nacionālajā operā un baletā 2017. gada 11. oktobrī notika Zigmara Liepiņa 65. jubilejas autorkoncerts.

gallery icon
45

"Īstas prakses nav, bet nu internets -tas ir cool :-). Atrodam saiti est.lv. Piedāvājums pieņemams. Izpildām formulāru, gaidām , apstiprinājuma nav .Labi. Domājam, droši vien esam kaut kur kļūdījušies (tā latvieši dara, jo jūtas vienmēr par kaut ko vainīgi, ebreji ,pat ja vainīgi paši, tomēr vaino citus) Nu galu galā sazvanāmies ar operātoru. Laipns, ļoti lēns. Viss štokos! Būs ķīniešu zupas, nūdeles,windaloo garneles. Pilsētā sastrēgumi, par kavēšanos laipni informē.Nekādu problēmu. Viss tiešām štokos!" ar tik pozitīvu vēstījumu savu ierakstu "Facebook" sāk Liepiņš.

"Pēc brīža zvans uz Mirdzas tel. Dzirdu, viņa runā angliski (!). Prasu , kas par lietu. Kurjers nevarot atrast adresi. KO? lasīt nemāk , vai? Pēc laiciņa bedzot ir atnācis. Ver durvis vaļā mazs, tumsnējs džekiņš ar lielu termo kasti. Es šamam prasu - latviski runā? Viņš lūr uz mani ar tādām jaunpiedzinuša teļa acīm , jo nesaprot, ko jautāju. Labi - prasu krieviski. Mēms. Prasu angliski -no kurienes tu tāds esi uzradies, viņš saka - no INDIJAS un turpina skatīties tādām valgām acīm," atminas Operas vadītājs.

"Es prasu - vai pakās ir viss pasūtītais, viņš - lai pārbaudot. Pārbaudu. Nav viens kvass. Bļāviens! Viņš nesaprot, kas ir kvass, es arī angliski nezinu kā to sauc. Tad Teļacis zvana "kūts" priekšniekam un ilgstoši kaut ko skaidro. Beigās tas grib runāt ar mani. KO nu darīt? Rēķins nav pārtaisāms, jo "jogas māceklis" to nemāk, nevar. Vai varot samaksāt visu, to kvasu atvedīšot vēlāk. Ko darīt? Samaksāju rēķinu ,iedevu sēklas naudu latviešu valodas mācīšanās uzsākšanai. Ēdiens bija atbilstošs saviem nosaukumiem un pietiekami garšīgs, tomēr padārgs savam līmenim (Himalaya Garden Brīvības)."

"KVASS JAU OTRO DIENU TĀ ARĪ NAV ATVESTS, bet labi vien ir, jo tas pirmais nemaz nebija garšīgs. Plāna, Cēsīs ražota susla ar nosaukumu "Ulmaņlaiku kvass"," sarūgtinājuma pilno ierkastu noslēdz komponists.