foto: Mārtiņš Ziders
Vairas Vīķes-Freibergas dēls Kārlis meklē darbu
Freibergu ģimene – Kārlis un Linda –, ar meitām apmeklējot Galeriju „M. Māksla”.
Slavenības
2017. gada 11. aprīlis, 05:14

Vairas Vīķes-Freibergas dēls Kārlis meklē darbu

Kasjauns.lv

Eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dēls Kārlis Freibergs (53) ar ģimeni atgriezies dzīvot Rīgā. Nedaudz pasvinējis, nedaudz paceļojis, Kārlis sācis meklēt jaunu darbu.

Žurnāls „Kas Jauns” jaunākajā numurā vēsta par pārmaiņām Kārļa Freiberga un viņa ģimenes dzīvē. Pirms sešiem gadiem Kārļa un Lindas Freibergu ģimene pārcēlās uz lauku mājām Jelgavas novada Platonē, tur Kārlis arī atklāja vīngliemežu nozīmi ēdienkartē un Latvijas presē bieži dalījās ar pieredzi to vākšanā, attīrīšanā un pagatavošanā. Nu Freibergi atgriezušies Rīgā, kur jau pavadījuši ziemu.


Dzīvei laukos ar diviem maziem bērniem punktu pielikušas dažādas sadzīviskās neērtības, piemēram, problēmas ar dzeramo ūdeni. Tāpēc Platones māja palikusi kā vasaras mītne. Vaicāts par gliemežu rūpalu, Kārlis atzinis, ka pēdējos trīs gadus vīngliemežu viņa sētā tikpat kā vairs neesot.

Eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dzīves mirkļi fotogrāfijās

gallery icon


Tāpat Kārlis arī paudis, ka vairs nestrādā žurnālā, kurā kā redaktors nodrošinājis tekstus angļu valodā. „Septiņi gadi pagājuši. Angļu valodā ir izteiciens, ko var tulkot kā ‘septiņgadīgā nieze’. Tas nozīmē, ka kaut kas dzīvē jāmaina. Plānu nav, bet ir idejas,” paudis eksprezidentes dēls Kārlis, kas šobrīd ir jauna darba meklējumos.

foto: Publicitātes foto
Jaunākajā žurnāla „Kas Jauns” numurā ar prieka vēsts, ka Liene Šomase beidzot atradusi savu īsto, kā mainījusies Agneses Zeltiņas dzīve pēc šķir;šanās, kā arī tas, kā darbus mājās dala bagātākais Latvijas cilvēks Oļegs Fiļs un viņa sieva Santa Zāmuele.

Freibergu grāmatu atklāšanas svētki

2016. gada 28. aprīlī Latvijas Nacionālajā kultūras centrā notika eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmatas „Trejādas saules. Mitoloģiskā Saule” un Imanta Freiberga ...

gallery icon