foto: no privātā arhīva
Iespējams, vieni no drosmīgākajiem pasaules apceļotājiem - skolotāja Laine un pavārs Arturs
Laine un Arturs.
Trakā pasaule
2017. gada 27. marts, 14:02

Iespējams, vieni no drosmīgākajiem pasaules apceļotājiem - skolotāja Laine un pavārs Arturs

Kasjauns.lv

Pavisam nesen mājās no sava mūža iespaidīgākā ceļojuma pārradušies skolotāja Laine Pērse un pavārs Arturs Driņins, kuri ar ļoti ierobežotu budžetu pamanījās paviesoties 5 kontinentos un paviesoties 64 valstis, ceļā pavadot 527 dienas jeb vairāk nekā 17 mēnešus. 

Par savu piedzīvojumu, kurā izdzīvota visa emociju gamma, drosmīgie jaunieši sagatavojuši video, gremdējoties atmiņās par katru apceļoto valsti, spilgtākajiem piedzīvojumiem, satiktajiem cilvēkiem un ceļojuma laikā gūtajām atziņām. 

"Mēs saprotam, ka patiesība viss atšķirīgais ir tik līdzīgs. Ikvienā pasaules malā, lai tas būtu karstākais tuksnesis vai augstākais kalns, visi elpo, tāpat kā visi ēd un visi sazinās. Eksistē tāda pasaules valoda. Tajā runā visi dzīvnieki, augi, enerģijas. Cilvēkam tas ir piemirsies, taču tajā var runāt ikviens," tagad zina stāstīt jaunieši.

Viņi atzīst, ka nekad īsti nav domājuši, vai jābaidās un, iespējams, tāpēc arī nav piesaukuši pārāk daudz likstu. Tik garā ceļojumā gan bez sīkām nebūšanām gan neiztikt - ir gan aizkavēti lidojumi, sajauktas lidostas, piedzīvoti garnadžu uzbrukumi un izdzīvotas dienas, kad uz priekšu tikt ir grūtāk nekā parasti. 

Laine un Arturs, lai arī nenakšņoja ērtās viesnīcās ar neierobežotām iespējām pieslēgties globālajam tīmeklim, vienalga pamanījās regulāri informēt savus lasītājus, rakstot ceļojuma dienasgrāmatu sociālajā tīklā "Facebook". Pēc atgriešanās abi plāno ķerties klāt grāmatas rakstīšanai. 

Interviju ar Laini un Arturu drīzumā lasi arī portālā Kasjauns.lv. 
 

Tēmas