foto: LETA
Domei nopērkot "Latvenergo" katlumāju, Ķeguma iedzīvotāji par siltumu maksā krietni mazāk
Pašvaldības kapitālsabiedrībai pašai ražojot siltumu, tarifs Ķeguma novadā samazinājies par 9%.
Bizness un ekonomika
2018. gada 21. oktobris, 17:19

Domei nopērkot "Latvenergo" katlumāju, Ķeguma iedzīvotāji par siltumu maksā krietni mazāk

Jauns.lv / LETA

Nopērkot katlu māju no AS "Latvenergo" un siltumu ražojot pašvaldības kapitālsabiedrībai SIA "Ķeguma stars", tarifs par apkuri Ķeguma novadā samazinājies par teju 9%.

Pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka līdz šim tarifs ar apkuri, ko ražoja "Latvenergo", bet piegādāja "Ķeguma stars", bijis 76,71 eiro par megavatstundu. Savukārt šajā apkures sezonā tarifs atbilstoši domes lēmumam ir 69,89 eiro par megavatstundu, kas ir gandrīz 9% samazinājums.

Ķeguma novada domes priekšsēdētājs Raivis Ūzuls (Vidzemes partija) apliecināja, ka šosezon siltumenerģiju ražo pats "Ķeguma starts" no "Latvenergo" nopirktajā katlumājā. Domes vadītājs piekrita, ka arī jaunais tarifs nav zems, taču pašlaik pašvaldībai esot grūti aprēķināt izdevumus, jo siltumenerģija pašvaldības kapitālsabiedrībā tiek ražota pirmo gadu.

"Samazinājums par 20-30%, kādu solīja iepriekšējā domes vadība, nav iespējams," apgalvoja Ūzuls, piebilstot, ka nākamgad tarifa apmēru varētu pārskatīt.

Jau vēstīts, ka lēmums par katlumājas iegādi Ķeguma novada domē pieņemts gada sākumā. Deputāti atbalstīja galvojuma sniegšanu "Ķeguma staram", lai uzņēmums katlumājas Celtnieku ielā 1a iegādei Valsts kasē vai bankā varētu aizņemties 620 000 eiro. Kredītu komunālo pakalpojumu sniedzējs ņems uz 20 gadiem.

Pašvaldība un "Latvenergo" jau vairākus gadus mēģinājusi risināt samilzušās problēmas ar apkures nodrošināšanu Ķegumā. Bijusī pašvaldības izpilddirektore Nelda Sniedze stāstīja, ka Ķegumā ir viens no augstākajiem siltumenerģijas tarifiem Latvijā. Savukārt "Latvenergo", kas ražo siltumu, enerģijas piegādātājam "Ķeguma staram" pārmeta savlaicīgu nenorēķināšanos par saņemto siltumenerģiju.