foto: REUTERS/SCANPIX
"Lidl" milzīgo centru Ulbrokas ielā par 42 miljoniem būvēs "Merks"
"Merks" un "Lidl Latvija" noslēguši 42,5 miljonu eiro vērtu līgumu par loģistikas centra būvniecību.
Bizness un ekonomika
2018. gada 21. septembris, 15:38

"Lidl" milzīgo centru Ulbrokas ielā par 42 miljoniem būvēs "Merks"

Jauns.lv / LETA

Būvfirma SIA "Merks", kas ir daļa no "Merko Ehitus" grupas, un par Vācijas zemo cenu veikalu tīkla "Lidl" ienākšanu Latvijā atbildīgā SIA "Lidl Latvija" ir noslēguši līgumu par loģistikas centra izveidi Ulbrokas ielā Rīgā, liecina biržas "Nasdaq Riga" sniegtā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Loģistikas centra kopējā platībā būs 47 000 kvadrātmetri un būvniecība paredz noliktavas un blakus esošās administrācijas ēkas būvniecību ar atbalsta iekārtām un infrastruktūru.

Līguma vērtība ir 42,5 miljoni eiro, kam vēl jāpieskaita pievienotās vērtības nodoklis (PVN). Plānots, ka būvdarbi sāksies 2018.gada septembrī, un tos iecerēts pabeigt 2020. gada janvārī.

"Lidl" 2003.gadā sāka gatavoties ienākšanai Baltijas valstu tirgū, tomēr vēlāk no šiem plāniem atteicās un pārdeva visus aptuveni 50 veikalu celtniecībai iegādātos zemesgabalus. Lēmumu "Lidl" pārstāvji pamatoja ar Baltijas valstu pārāk mazo tirgu. Pārdodot īpašumus, triju gadu laikā - no 2006. līdz 2008.gadam - "Lidl Latvija" peļņa sasniedza kopumā 7,2 miljonus latu (10,24 miljonus eiro), liecina "Firmas.lv" informācija.

Cilvēki ķer akcijas "Lidl" veikalos Lietuvā 2017. gada vasarā

15.decembrī Lietuvas pilsētā Panevēžā atvērts Eiropā pazīstamā zīmola "Lidl" veikals.

gallery icon
105

Daļu no "Lidl" īpašumiem Latvijā pārpirka igauņu veikalu tīkls "A-Selver", taču šis tirgotājs bija spiest pamest Latvijas tirgu ekonomiskās krīzes iespaidā. Savukārt 2017.gada vasarā kļuva zināms, ka "Lidl" atjaunojis plānus Latvijas tirgus apgūšanai. "Lidl Latvija", kuras nosaukums līdz šā gada martam bija SIA "MMS Property Solutions", reģistrēta 2016.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 20,5 miljoni eiro, bet tās vienīgā īpašniece ir "CE-Beteiligungs-GmbH", kam pieder arī "Lidl Lietuva".