foto: Shutterstock
Četras situācijas, kad auto noma ir piemērotākais risinājums
Auto un tehnoloģijas
2018. gada 5. septembris, 05:00

Četras situācijas, kad auto noma ir piemērotākais risinājums

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar BRC Auto

Neskatoties uz personīgā transportlīdzekļa plusiem, virkne cilvēku izmanto priekšrocības, ko sniedz auto noma. Par situācijām, kad šis pakalpojums varētu būt īpaši noderīgs un ko vajadzētu ņemt vērā pirms nomāšanas – raksta turpinājumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Auto noma var noderēt ļoti dažādās situācijās

Ne velti automašīnu noma ir visai izplatīts pakalpojums – tas ir piemērots dažādām situācijām, sākot ar ceļojumiem un beidzot ar saplīsuša personīgā auto aizstāšanu. Lūk, četri, iespējams, izplatītākie gadījumi, kuros tiek izmantota auto noma Rīgā un citviet.

Pārvākšanās

Mainot dzīvesvietu, aktuāls kļūst jautājums par to, kā pēc iespējas ērtāk (un nereti – arī ātrāk) pārvest visu savu iedzīvi. Opcijas ir vairākas – pirmkārt, vari izmantot savu personīgo auto, taču, ja vien Tev nepieder busiņš, šāda izvēle lielākoties ir ļoti apgrūtinoša, jo vieglajā automašīnā iespējams ievietot visai nedaudz mantu, kā arī lielākām iekārtām, piemēram, mēbelēm un ledusskapim, vietas gluži vienkārši nebūs. Otrkārt, vari izmantot pārvadātāju pakalpojumus, taču šādā gadījumā vajadzēs iekļauties noteiktos laika termiņos, tāpēc piemērots risinājums ir atbilstošas automašīnas noma – tajā varēsi salikt visu nepieciešamo, kā arī nevajadzēs uztraukties par iekļaušanos konkrētā laika periodā.

Personīgā auto aizstāšana

Tāpat kā jebkura cita tehniska ierīce un lieta, arī automašīna reizēm mēdz salūzt, un šādos gadījumos neizbēgama kļūst tās remontēšana, kas nereti var ievilkties vairāku dienu vai pat nedēļu garumā. Ja esi iegādājies jaunu auto vai arī automašīnai ir KASKO apdrošināšana, ļoti iespējams, ka maiņas auto nodrošinās vai nu apdrošinātājs, vai auto pārdevējs, bet pārējos gadījumos palīdzēt var auto noma.

foto: Shutterstock


Došanās ceļojumā

Dažkārt, dodoties kādā tālākā izbraucienā, līdzi jāņem lietas, kurām nepieciešams specifisks transportlīdzeklis. Tā, piemēram, braucot uz Alpiem slēpot un līdzi ņemot savas slēpes, nepieciešams vai nu busiņš, vai jumta bagāžnieks, tāpēc, ja Tavā rīcībā ir vieglais auto bez jumta reliņiem, būs nepieciešams iznomāt ceļošanai piemērotāku transportlīdzekli.

Tāpat dodoties ceļojumā, lieti var noderēt treilera vai kempera nomāšana, jo šajos transportlīdzekļos iespējams komfortabli nakšņot, līdz ar to atmetot raizes par naktsmītņu atrašanu. Un vēl – virkne vieglo automašīnu nemaz nav piemērotas, lai ar tām dotos ļoti garos izbraucienos, tādējādi auto nomai par labu spēlē vairāki aspekti.

Iespēja izmēģināt konkrētu automašīnas modeli

Ja esi nolēmis iegādāties jaunu automašīnu, pirms pirkuma veikšanas ir svarīgi ar to rūpīgi iepazīties, un viens no labākajiem veidiem, kā to izdarīt – atrast uzņēmumu, kas konkrēto modeli piedāvā nomāt, un vismaz pāris dienas attiecīgo automašīnu intensīvi izmantot, lai saprastu, vai tā patiešām ir piemērota Tavām vēlmēm un vajadzībām.

Kas obligāti jāņem vērā pirms auto nomas?

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Auto nomai, kā ikvienam pakalpojumam, ir sava specifika, tāpēc raksta turpinājumā esam apkopojuši aspektus, kurus Tev vajadzētu zināt un ņemt vērā, ja tuvākajā nākotnē grasies izmantot iespējas, ko sniedz auto noma!

Ar debetkarti var nepietikt

Vairums automašīnu iznomātāju drošības nolūkos pieprasīs kredītkarti, kurā jābūt gan nomas maksai, gan noteiktai apdrošināšanas pašriska summai (šie nosacījumi gan ir atkarīgi no konkrētā iznomātāja pakalpojumu sniegšanas politikas).
Rūpīgi pārbaudi automašīnas stāvokli un pieņemšanas-nodošanas aktu

Tiklīdz sāksi izmantot nomas auto, visu atbildību par tā stāvokli uzņemsies tieši Tu, proti, automašīna būs jāatdod tādā pašā stāvoklī, kā tā bija pirms nomas uzsākšanas (vērā, protams, ņemot arī dabisko nolietojumu). Tāpēc rūpīgi pārbaudi, vai pieņemšanas-nodošanas aktā ir atzīmēti visi defekti, ja automašīnai tādi ir.

foto: Shutterstock

Obligāti iepazīsties ar visu līgumā esošo informāciju

Zelta likums ikvienā situācijā, proti, no A līdz Z iepazīties ar ikvienu līguma punktu, ir aktuāls arī auto nomas gadījumā, ja pēkšņi nevēlies saskarties ar kādiem zemūdens akmeņiem.
Auto atgriešanu ieplāno laicīgi

Ņem vērā – gadījumos, kad automašīna tiek nodota vēlāk, nekā līgumā noteikts, par to lielākoties pienākas sods, tāpēc rūpīgi un laicīgi izplāno auto atgriešanu. Vērā jāņem dažādi faktori – sākot ar negaidītiem sastrēgumiem un beidzot ar tehniskām ķibelēm, kas nereti piemeklē pašā nepiemērotākajā brīdī.
Izvēlies uzticamu iznomātāju

Iespēja ietaupīt patīk ikvienam, taču, ja internetā vai kur citur atrodi automašīnu nomu ar aizdomīgi zemām cenām, noteikti pārliecinies par konkrētā uzņēmuma/ personas profesionalitāti. Iespējas ir daudzas – sākot ar atsauksmēm interneta vidē un beidzot ar apjautāšanos draugu un paziņu lokā. Tici – dažus desmitus eiro liels ietaupījums pavisam noteikti nav tā vērts, lai riskētu nomāt auto, kas, ļoti iespējams, jau pēc pirmajiem kilometriem izrādīsies ar kādu slēptu defektu.

Vai Tevi interesē auto noma Rīgā, Viļņā un cituviet Baltijas valstīs? Ielūkojies BRC Autocentrs auto nomas sadaļā un izvēlies savām vajadzībām piemērotāko auto jau tagad!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar BRC Auto.