foto: Zane Bitere/LETA
Rosina uz taksometriem norādīt maksimālo maksu par desmit kilometru braucienu
Taksometri pie starptautiskās lidostas "Rīga".
Bizness un ekonomika
2018. gada 27. augusts, 07:32

Rosina uz taksometriem norādīt maksimālo maksu par desmit kilometru braucienu

LETA

Turpmāk uz taksometriem varētu norādīt maksimālo maksu par desmit kilometru braucienu, paredz saskaņošanas stadijā esošie Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātie grozījumi noteikumos "Prasības plānošanas reģiona un republikas pilsētas speciālās atļaujas (licences) saņemšanai un kārtība, kādā veicami pasažieru komercpārvadājumi ar taksometru".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

SM skaidroja, ka patlaban vietās, kurās lielākoties taksometru pakalpojumus izmanto ārvalstu viesi, piemēram, starptautiskajā lidostā "Rīga", turklāt viņi nav informēti par dažādo cenu piedāvājumu un citām iespējām izmantot taksometru pakalpojumus. Nereti rodas situācijas, ka pasažierim tiek pieprasīta nesamērīgi augsta maksa par braucienu. Par šādiem gadījumiem SM ir informējusi Ekonomikas ministrija, starptautiskā lidosta "Rīga" un Rīgas plānošanas reģions.

Šā gada jūlijā SM notika divas starpinstitūciju sanāksmes, kurās piedalījās Autotransporta direkcijas, starptautiskās lidostas "Rīga", Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Tieslietu ministrijas, Konkurences padomes, Valsts policijas, Finanšu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Rīgas plānošanas reģiona, Ekonomikas ministrijas, Latvijas taksometru arodbiedrības pārstāvji.

Sanāksmē kompetento institūciju pārstāvji informācijas par braukšanas maksu trūkumu identificēja kā vienu no aktuālām problēmām.

Tāpēc, lai uzlabotu pasažieru informēšanu par braukšanas maksu, SM rosina veikt grozījumus noteikumos, paredz noteikt papildus informācijas izvietošanu uz transportlīdzekļa virsbūves, uzrādot maksimālo maksu par desmit kilometru braucienu. Šo maksu veidotu uz transportlīdzekļa virsbūves norādītās maksimālās nolīgšanas maksas, maksimālās maksas par braucienu un maksimālās maksas par laiku aprēķins. Plānots, ka šī prasība stāsies spēkā līdz šā gada novembrim.

Vienlaikus ar noteikumu grozījumiem noteikts, ka, nolīgstot taksometru stāvvietā vai ārpus tās, vai apturot taksometru uz ielas, pirms brauciena uzsākšanas autovadītājam ir pienākums informēt pasažieri par provizorisko brauciena maksu. Savukārt nolīgstot taksometru, izmantojot tīmekļvietni vai mobilo aplikāciju, pirms brauciena uzsākšanas par provizorisko brauciena maksu pasažieri informē tīmekļvietnes vai mobilās lietotnes pakalpojuma sniedzējs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās