foto: LETA
Maligina pēkšņā nāve kavē "Olainfarm" finanšu pārskatu
"Olainfarm" līdz jūlijam pagarinājis pagājušā gada finanšu pārskata apstiprināšanas termiņu.
2018. gada 13. janvāris, 16:19

Maligina pēkšņā nāve kavē "Olainfarm" finanšu pārskatu

Kasjauns.lv/LETA

Zāļu ražotājs "Olainfarm" līdz šā gada jūlijam pagarinājis 2017.gada finanšu pārskata apstiprināšanas termiņu, pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Salvis Lapiņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sākotnēji pārskatu bija paredzēts apstiprināt 30.aprīlī, tomēr saistībā ar negaidīto kompānijas vadītāja un lielākā akcionāra Valērija Maligina nāvi termiņš pagarināts līdz 1.jūlijam.

Vaicāts, kā plānots apstiprināt uzņēmuma finanšu pārskatu, ņemot vērā, ka tam nepieciešams iegūt kvorumu, Lapiņš skaidroja, ka gadījumā, ja Maligina testamentā atstātās mantas sadales process ievilksies, kas kavēs arī viņam piederošo uzņēmuma akciju nodošanu jaunajiem īpašniekiem, tiesa var iecelt mantojuma aizgādni, kam būtībā ir tādas pašas tiesības kā akciju īpašniekiem, līdz ar to viņam būtu balsstiesības, lai pieņemtu lēmumu.

Savukārt gadījumā, ja nepietiekamā akcionāru balsu skaita dēļ finanšu pārskatu neizdosies pieņemt pirmjā reizē, atbilstoši likumam atkārtotā gada pārskata apstiprināšanas procesā to iespējams pieņemt ar mazāku balsu skaitu, sacīja "Olainfarm" valdes loceklis.

Maligina testaments tiks nolasīts otrdien, 16.janvārī. Mantojumam varēs pieteikties četru mēnešu laikā - līdz 2018.gada 13.aprīlim.

Maligins mūžībā aizgāja 2017.gada 9.decembrī 52 gadu vecumā.

Valērijs Maligins (1965 - 2017)

Valērijs Maligins (1965. - 2017.)

gallery icon
19

Pēdējā gaitā tiek izvadīts Valērijs Maligins

2017. gada 15. decembrī no Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcas pēdējā gaitā tika izvadīts uzņēmuma “Olainfarm” līdzīpašnieks, miljonārs Valērijs ...

gallery icon
130

Maligins kļuva par "Olainfarm" valdes priekšsēdētāju pēc uzņēmuma privatizācijas 1997.gadā.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.