Kā izvēlēties kafijas automātu atbilstoši savām vajadzībām un lieki nepārmaksāt?
Bizness un ekonomika
2016. gada 13. jūlijs, 18:58

Kā izvēlēties kafijas automātu atbilstoši savām vajadzībām un lieki nepārmaksāt?

Jauns.lv

Veikalos ir pieejami dažādu veidu kafijas automāti. Tie ir veidoti dažādās variācijās, jo arī cilvēku vēlmes ir dažādas. Ir cilvēki, kuri dod priekšroku tikai espresso kafijai. Šādiem cilvēkiem lieliski noder espresso kafijas automāti. Savukārt ir ļoti liela daļa cilvēku, kuri vēlas pagatavot latti, kapučīno un daudzus citus kafijas dzērienu, kuri ļauj ne tikai no rītiem pamosties, bet arī nesteidzīgi baudīt dienu.

Kafijas automāti

mūsdienās vairs nav sastopami tikai birojos, bet arī mājās, jo arvien vairāk cilvēku novērtē automātu sniegtās priekšrocības.

Ja izvēlēsies espresso kafijas automātu, tad jāņem vērā, ka nevarēsi pagatavot cita veida kafiju. Tāpēc noteikti ir jāapsver, vai dzīvo viens, vai citi līdzcilvēki nevēlēsies baudīt arī cita veida kafijas dzērienus. Lai gan nevarēsi pagatavot latti, tomēr ar espresso kafijas automātu ir iespējams pagatavot arī cita veida dzērienus, piemēram, kapučīno un amerikano kafiju.

Izvēloties piemērotāko kafijas automātu noteikti padomā arī par to, vai virtuvē vai birojā ir pietiekoši daudz brīvas vietas šādam automātam. Tu vari iegādāties gan brīvi stāvošu, gan arī iebūvējamu kafijas automātu, atkarībā no savām vēlmēm un iespējām. Protams, ja izvēlies iebūvējamo kafijas automātu, ir jārēķinās, ka pie tās vietas ir jāatrodas arī elektrības, kā arī ūdens pieslēguma iespējai.

Ja iegādāsies universālo kafijas automātu, tas ļaus pagatavot gan malto kafiju, gan arī kafijas pupiņas. Šādā kafijas automātā ir iebūvētas kafijas dzirnaviņas, kas pašas samals nepieciešamo pupiņu daudzumu, lai pagatavotu Tev gardu kafijas tasīti. Ir pieejami arī kapsulu kafijas automāti. Šādā aparātā drīkst ievietot tikai hermētiskas kapsulas, kuras ļaus pagatavot kapučīno, latti un citus kafijas dzērienus. Protams, ļoti svarīgi ir iegādāties piemērotas kapsulas, jo katrs kafijas automāts ir ar savām īpatnībām un, iespējams, ka Tavam kafijas automātam nemaz nederēs tās kafijas kapsulas, kuras, piemēram, der Tavas draudzenes kafijas automātam.

Noteikti ir jāņem vērā arī attiecīgā kafijas automāta jauda. Jauda noteiks to, cik ātri būs iespējams pagatavot kafiju, kā arī cik ātri būs iespējams pagatavot kafijas dzērienu. Ja kafijas automātam būs maza jauda, arī kafijas dzēriens sanāks daudz stiprāks nekā gatavojot to ar kafijas automātu, kuram ir lielāka jauda. Eksperti iesaka iegādāties kafijas automātu ar jaudu 1000 līdz 1500W, ja to izmantosi mājās vai birojā. Gadījumā, ja meklē kafijas automātu, kuru izmantos vienlaicīgi ļoti daudzi cilvēki, tad padomā par tāda kafijas automāta iegādi, kas ļauj pagatavot vienlaicīgi divas tasītes kafijas un tā ūdens tvertnes lielums ir vismaz 1.5 litri.

Iegādājoties kafijas automātu ir ļoti svarīgi arī to rūpīgi kopt, ik pēc 500 tasīšu pagatavošanas to rūpīgi iztīrot. Attiecīgi, ja iegādāsies kafijas automātu, kurš aprīkots ar automātisko tīrīšanas funkciju, Tev pašam būs jāuzspiež tikai viena podziņa un jāpievieno tīrīšanas līdzeklis, un kafijas automāts atkaļķosies pats. Savukārt, ja iegādāsies kafijas automātu bez šīs funkcijas, tad būs nepieciešams pašam veikt kafijas automāta atkaļķošanu, laižot cauri sistēmai ūdeni, kuram pievienots speciāls atkaļķošanas līdzeklis.

Pats svarīgākais, izvēloties kafijas automātu ir pievērst uzmanību vairākiem kritērijiem. Viens no svarīgākajiem ir tas, cik liels ir ūdens rezervuāra tilpums. Attiecīgi, ja kafijas automātu izmanto vairāki cilvēki, tad vislabāk iegādāties pēc iespējas lielākas ietilpības kafijas automātu. Padomā arī par to, vai Tev ir nepieciešama kafijas malšanas funkcija vai arī izmantosi tikai speciālās kapsulas. Ir arī kafijas automāti, kuri piedāvā uzsildīt tasītes, noteikti padomā, vai Tev ir nepieciešama šāda funkcija.

Birojos bieži vien tiek iegādāti kafijas automāti, kuri ļauj ievietot kafijas kapsulas. Šādi kafijas automāti ļauj pagatavot debešķīgi gardu kafiju ikvienam, atkarībā no tā, kāda ir katra darbinieka gaume. Iegādājoties kafijas automātu ir iespējams sev uzdāvināt mirkli prieka. Tev būs iespēja pagatavot gardus kafijas dzērienus, ko bieži vien mēs par daudz dārgāku naudu iegādājamies kafejnīcās. Ar kafijas automāta palīdzību Tev pašam ir iespēja kļūt par baristu un pagatavot gardus dzērienus gan sev, gan arī saviem mīļajiem!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar 220.lv / Publicitātes foto

Tēmas